AKTUELNO

Zbog neverovatne lavine reakcije koju je izazvala odluka Australijan opena da Novaku Đokoviću omogući da učestvuje na turniru bez primljene vakcine, oglasio se direktor prvog grend slema u sezoni, Kreg Tajli.

On je pokušao da smiri strasti onih koji ne žele da vide Novaka u Melburnu, a podsetimo Đoković je dobio medicinsko izuzeće kako bi mogao da uđe u taj grad i pokuša da osvoji 21. grend slem u karijeri, a ukupno 10. Australijan open.

- Napravili smo dodatni napor za svakog ko je aplicirao za izuzeće, da bi proces bio ispravan i da bi medicinski stručnjaci mogli da rade nezavisno. Javilo se 26 tenisera koji su tražili izuzeća i mnogo njih ih je dobilo - rekao je Tajli.

Osvrnuo se i na ono što mnogi smatraju da je bio slučaj kod najboljeg tenisera sveta, međutim, Južnoafrikanac je demantovao nagađanja da je Novaku progledano kroz prste.

- Nije bilo nikakve posebne usluge niti posebne dozvole za Novaka Đokovića, niti za bilo kojeg drugog igrača. Postoji proces koji mora da se obavi za svakog posebnog igrača - zaključio je Tajli.

Australijan open počinje 13. i završava se 30. januara, Đoković ima priliku da četvrti put zaredom osvoji trofej.