AKTUELNO

Australijan open nalazi se pred pucanjem...

Samo par nedelja pred početak prvog Grend Slema u sezoni, došlo je do trzavica.

Naime, organizatori su na mukama pošto se povukao jedan od ključnih ljudi, menadžer za biobezbednost "Tennis Australia" organizacije Tom Mekdauel.

"Težak razvoj za Australijan open usred pandemije: Menadžer za biobezbednost 'Tennis Australia', Tom Mekdauel, upravo je podneo ostavku, ostavljajući organizaciju baš u trenutku kada igrači i njihovi timovi počinju da pristižu", saopštio je teniski novinar Ben Rotenberg.

Mekdauel se povukao u trenutku kada je bilo vrlo važno odraditi najveći deo posla, kao i saradnje sa vlastima i zvaničnicima.

Takođe, neizvesno je i učešće Novaka Đokovića na turniru u Melburnu, dok je Andrej Rubljov potez najboljeg tenisera sveta da ne putuje u Australiju okarakterisao kao "kartašku igru".

"Koliko sam razumeo iz onoga što sam pročitao, oni ne računaju na njega. Ovo je kao poker meč, čekamo da vidimo ko će prvi da popusti. Deluje mi da Novak jednostavno neće otići na Australijan open. Deluje da će Nadal igrati. Ali, ako Novak ne bude igrao, biće čudno. Pošto onda sledi američka turneja, gde takođe moraju svi da budu vakcinisani", naveo je Rubljov za "Eurosport".

Očekuje se da u narednih nekoliko dana u Australiju stigne oko 3.300 ljudi iz sveta tenisa.

Prvo takmičenje koje očekuje Australiju je ATP kup i on počinje već 1. januara.

A da li će Novak učestvovati na nekom od ovih turnira - pokazaće vreme!