AKTUELNO

Učešće Rafaela Nadala na predstojećem Grend slemu u Melburnu pod velikim je znakom pitanja!

Španski teniser se ove nedelje napokon vratio na teniske terene, nakon dužeg perioda oporavka od povrede stopala.

On je uzeo učešće na egzibicionom turniru u Abu dabiju, gde je pružio dve razočaravajuće partije i zabeležio dva poraza protiv Endija Marija I Denisa Šapovalova.

Ono što je na prvi pogled bilo vidljivo jeste da je Nadal daleko od prepoznatljive forme, što je i razumljivo nakon duže pauze, a nakon meča sa Šapovalovim “bik sa Majorke” je izjavom dobro zabrinuo svoje fanove.

Nadal je nakon novog poraza potvrdio da još uvek nije dovoljno spreman za napore koje nose velika takmičenja, te da još nije odlučio hoće li nastupiti na Australijan openu.

- Moram da razgovaram sa svojim timom i da donesem odluku. Ne mogu 100 odsto ga garantujem učešće na Australijan open. Plan mi je da idem tamo, ali moram da vidim kako se telo oseća ovih dana – šokirao je teniski svet Nadal, koji nije znao da precizira kada će doneti konačnu odluku.

- Ima vremena da donesem ovu odluku. Doneću je uskoro - dodao je Španac.

On se zatim osvrnuo na svoja dva meča u Abu Dabiju.

- Nisam uopšte na 100 posto, nisam uspeo da pokažem da mogu da se takmičim sa dobrim igračima. Imam mnogo toga da poboljšam. Potrebno mi je vreme. Posle Rolan Garosa je bila katastrofa za mene, povreda noge mi nije dozvolila da treniram kako bi trebalo. Prošlo je šest meseci od mog poslednjeg zvaničnog meča i potrebno je da budem zdrav kako bih mogao da radim stvari koje želim - zaključio je Nadal.

Australijan open se igra od 17. do 30. Januara.

Autor:

#Rafael Nadal