AKTUELNO

Saga oko Australijan opena još uvek traje!

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, moći će da učestvuje na Australijan openu i u slučaju da nije vakcinisan, ali samo ako dobije medicinsko izuzeće.

Takođe, ukoliko do toga zaista dođe, Novakovo ime nikada neće biti objavljeno kao zvanično medicinsko izuzeće, zbog poštovanja privatnosti tenisera.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Naime, Tenis Australija objavila je protokol oko učešća na predstojećem Australijan openu. Pored činjenice da nikada javno neće biti objavljena imena tenisera koja će tražiti medicinsko izuzeće, u protokolu stoji da će svaki zahtev pregledavati stručni panel lekara, pre svega iz oblasti imunologije i zaraznih bolesti, dok će prijave biti podvrgnute i drugoj reviziji.

Ako se, nakon svega toga, izuzeće smatra opravdanim, ono će biti dostavljeno Australijskom registru imunizacije.

Za sada, kako tvrdi Kreg Tajli, prvi čovek Australijan opena, nijedan igrač nije dobio medicinsko izuzeće, pa tako ni Novak Đoković.

Foto: Tanjug AP/Lino Mirgeler

Martin Pakula, viktorijanski ministar sporta, u nedavnoj izjavi je naveo da se nada da će na prestižnom Grend slem turniru videti potpuno vakcinisanog Đokovića.

- Ako odluči da se ne vakciniše, a ne ispunjava uslove za medicinsko izuzeće, onda neće igrati na Australijan openu, rekao je Pakula.

#Novak Đoković