AKTUELNO

Evropsko prvenstvo igra se u Mađarskoj i Slovačkoj (13. - 30.januar 2022.), a selektor Đerona se nada da će se ekipi pridružiti i Petar Nenadić.

Rukometna reprezentacija Srbije učestvovaće u drugoj polovini januara sledeće godine na Evropskom prvenstvu, a selektor Toni Đerona saopštio je širi spisak igrača na koje računa.

Među pozvanim rukometašima je i povređeni Petar Nenadić, što uliva nadu da će najbolji igrač srpskog tima biti spreman za turnir.

Selektor će 26. decembra u Kući fudbala u Staroj Pazovi okupiti Orlove, dok će se Nenadić priključiti kada se oporavi od povrede mišića i bude mogao da počne sa treninzima.

Ipak, dobre vesti su da je na Đeroninom spisku i da selektor očekuje njegov povratak na teren pre početka šampionata Evrope.

Reprezentacija Srbije će na prvenstvu Evrope igrati u Segedinu, u takozvanoj grupi smrti. Pored Srbije, u grupi će biti sa Ukrajincima, ali će im društvo praviti dve rukometne sile - Hrvatska i Francuska.

Dva najbolja tima obezbediće prolaz u drugu fazu takmičenja i selidbu u Budimpeštu.

Pre početka šampionata, Srbija će odigrati dve pripremne utakmice protiv Nemačke, a selektor Đerona će skratiti spisak igrača koje je pozvao.

Pozvani rukometaši:

Golmani - Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leon) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin)

Leva krila - Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB)

Pivotmeni - Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin)

Desna krila - Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961)

Bekovi - Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đordić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorde Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).

Evropsko prvenstvo:

13. januar: Srbija - Ukrajina (18:00) 15. januar: Hrvatska - Srbija (20:30) 17. januar: Francuska - Srbija (20:30)

Autor: