AKTUELNO

Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Dejvis kupa od Hrvatske.

Tok meča:

Drugi set:

1:6 - KRAJ MEČA! Hrvatska je u finalu Dejvis kupa. U poslendjem gemu Srbija je stigla do prve brejk lopte, ali nije to spasilo Srbiju u ovom mečuč.

1:5 - Brejk! Pao je i Novakov servis... Hrvati na korak od finala.

1:4 - Nije da nismo videli ništa od Novaka i Filipa u ovom gemu, pokazali su želju da se vrate u meč. Ipak, nije to donelo nešto sa čim se već nisu susreli Hrvati u ovom meču.

Nisu za džabe najbolji dubl igrači na svetu:

1:3 - Ovo je sada već ozbiljno teška situacija. Još jednom je Srbija izgubila gem u kojem je Krajinović servirao. Iako ima još prostora za preokret, Hrvati su u ovom trenutku već blizu pobede. Đoković je potom nervozno reagovao kod klupe reprezentacije Srbije.

1:2 - Dve vezane duple servis greške na startu gema. Mektić je imao problem, ali je potom ispravio stvar as udarcem i servis vinerima u nizu. Najbolji dubl sveta je stigao do novog gema, a srpski par još uvek nije imao brejk loptu.

1:1 - Đoković siguran, a drugi gem drugog seta bio je prvi na meču koji je završen sa nulom. Dobri servisi Novaka, svakako je to važno.

0:1 - Servisom Pavića otvoren je drugi set, Hrvati očigledno nemaju nameru da uspore.

Prvi set:

5:7 - Brejk! Šteta za prvi set. Deluje da je iskustvo presudilo da Hrvatska povede sa 1:0. Imala je Srbija 30:0 na servisu Krajinovića, ali od tog trenutnka nije osvojila nijedan poen, a Mektić i Pavić su doneli prednost Hrvatskoj.

5:6 - Ponadali su se srpski navijači, da bi ovo mogao da bude gem u kojem će Hrvati imati problem, ali nakon prvog poena koji je pripao Srbiji, Mektić i Pavić su vezali četiri. Pritisak je na Krajinoviću koji servira u narednom gemu.

5:5 - Opet vezuje as udarce Đoković... Stigao je do sedmog, a set je ušao u dramatičnu završnicu. Krajinovićev dobar potez na mreži doprineo je osvajanju 10. gema.

4:5 - Znatno lakše do gemova dolazi hrvatski dubl. Ovog puta je Pavić servirao, a Đoković i Krajinović nisu mogli praktično ništa da učine.

Velika borba u Madridu:

4:4 - Nezgodno je bilo, na Filipov servis Mektić i Pavić su imali 0:30, potom i brejk loptu. To je bila peta od početka meča koju je srpski par spasio.

3:4 - Delovalo je da sedmi gem može da postane prvi na ovom meču koji je završen sa nulom. I bilo bi tako da Mektić nije napravio duplu grešku.

3:3 - Manji problem sa palcem ima Novak, Miljan Amanović, fizioterapeut reprezentacije Srbije, prišao je klupi tokom pauze kako bi video o čemu se radi. Nije to smetalo Đokoviću, ali srpski par jeste imao nove probleme. Od 40:0, hrvatski par je stigao do izjednačenja, Novak je odservirao as, potom još jednom dobro servirao, za novo izjednačenje.

Luka Jović i Sofija Milošević bodre Srbiju od prvog meča u kojem je Dušan Lajović poražen. Još uvek su u dvorani.

2:3 - Pavić dobrim servisom otklanja šanse Srbije da zaprete. Prethodno su Hrvati dokazali da nisu roboti i da, iako su najbolji dubl par na svetu, mogu da naprave jeftine greške.

2:2 - U odnosu na prvi gem u kojem su naši teniseri servirali, potpuna razlika. Krajinović je sada bio na servisu, a naš par nije imao problem.

1:2 - Prvi as i za Hrvate. Servirao je Mektić, a Srbija je, zahvaljujući duploj greški i dobrom potezu Krajinovića osvojila dva poena.

1:1 - Nije dobro počelo, tri vezane brejk lopte je imao hrvatski par, a onda neverovatna reakcija Đokovića koja je. Prvo je odservirao servis viner, a onda vezao tri as udarca! Usledila je još jedna brejk lopta, ali i još jedan as Novaka.

0:1 - Lagan gem za početak meča. Hrvati imaju prednost.