AKTUELNO

Nakon što je pobedio najbolja dva tenisera na svetu i osvojio Završni masters turnir u Torinu, Aleksander Zverev je govorio o merama sa kojima će se suočiti teniseri tokom Australijan opena.

Još uvek se čeka na zvaničnu informaciju iz zemlje koja je domaćin prvog grend slema u sezoni, a u ovom trenutku deluje da neće moći da učestvuju igrači koji nisu primili vakcinu.

Podsetimo, Novak Đoković je u prošlosti govorio o vakcinaciji i šta misli o eventualnoj obaveznom primanju vakcine, a u poslednje vreme ističe da ne želi da otkrije svoje medicinske podatke, kao i to da još uvek nije poznato da li će zaigrati u Melburnu.

Zverev je nakon osvajanja turnira u Torinu poručio nadležnima u državi Viktorija da bi u svakom slučaju trebalo da progledaju kroz prste Novaku i da naprave izuzetak, kako bi svetski broj jedan mogao da brani titulu.

- Teško jer je političko pitanje, ali poseta zemlji nema veze sa tenisom. Ako nam zemlja dopusti da uđemo, moramo da sledimo pravila. Nadam se da će on igrati. Na kraju krajeva, ja sam treći na svetu i ako on ne igra, lakše mi je da osvojim turnir. Međutim, on je broj jedan i on bi trebalo da bude tu. Nadam se da će vlada Australije da napravi izuzetak ili šta god da je potrebno da on bude tu i da može da igra - poručio je Zverev.

Đoković i Nemac su odlični prijatelji što je potvrđeno prošlogodišnjim dolaskom Zvereva u Beograd, a nakon što je treći teniser sveta pobedio u polufinalu u Torinu, poručio je da je Novak najbolji teniser svih vremena.

Autor:

#Aleksandar Zverev

#Novak Đoković