AKTUELNO

Finalni mečevi Superlige Srbije bili su pravo uživanje za sve ljubitelje džudoa.

Džudisti Crvene zvezde nastavili su dominaciju u Superligi, najjačem domaćem klupskom takmičenju.

Na tatamiju Šumica, crveno beli su danas u finalu bili bolji od tima Omladinskog džudo kluba Beograd (ODŽK) 4:1, čime su odbranili titulu i učinili da trofej i ove godine bude u riznici kluba u Ljutice Bogdana.

- Ovo je bio drugi meč Zvezde i ODŽK-a u dva dana. Za ovaj duel smo se specijalno pripremali. Podigli smo nivo samopouzdanja, stvorili još bolju atmosferu. Dogovorili smo se da u mečeve uđemo maksimalno i odbranimo titule i kod muškaraca i kod žena. Izuzetno smo ponosni i srećni jer je ovo još jedna naša dupla kruna. Sad nam predstoji Liga šampiona u Parizu, gde napadamo tron Evrope - rekao je Nikola Nikolić, strateg DŽK Crvena zvezda.

Finalni meč Superlige Srbije bio je pravo uživanje za sve ljubitelje džudoa. Iskusni borci Zvezde i Romantičara, predvođeni nekada vrsnim džudistima Nikolom Nikolićem i Nemanjom Tomićem obećavali su pravi spektakl.

Na tatamiju Šumica, borci oba tima pružili su maksimum i pokazali kako se bori za svoj klub.

- Čestitao bih Zvezdi na zasluženoj pobedi 4:1. Postigli smo dobar rezultat, prošle godine smo bili peti i ovo je veliki napredak za nas. Pokazali smo da imamo dobru ekipu. Imali smo dobar sastav, popunili svaku kategoriju, imali stabilne borce, došli do finala. Drugo mesto je naš današnji maksimum. Što se Superlige tiče, mislim da je viđen dobar kvalitet istakao je Nemanja Tomić, trener ODŽK Beograda.

U mečevima za bronzano odličje slavili su džudisti Kinezisa iz Niša kao i Borca iz Novog Sada.

Repesaž: Rakovica (Beograd) – Borac (Novi Sad) 2:3 (20:21) , Kinezis (Niš) – Slavija (Novi Sad) 4:1 (40:10).

Polufinale: Crvena zvezda (Beograd) – Cement (Beočin) 5:0 (50:0), ODŽK Beograd - Omladinac (Stepanovićevo) 5:0 (50:0).

Meč za 3.mesto: Borac (Novi Sad) – Cement (Beočin) 3:2 (30:20 ), Kinezis (Niš) – Omladinac (Stepanovićevo) 4:0 (31:10).

Finale: ODŽK Beograd - Crvena zvezda 1:4 (1:22).

I dame Crvene zvezde su novi-stari šampioni države.

Na Ekipnom prvenstvu za žene crveno-bele dame su superiorno odbranile tron. Imale su četiri meča, ostvarile su četiri pobede i okitile se još jednom titulom ekipnog prvaka Srbije.

Drugo mesto pripalo je novosadskoj Slaviji, dok su treća mesta zauzeli beogradski klubovi Partizan i Voždovac.

Tokom takmičenja Crvena zvezda je bila dominantna, u četiri kola samo je Slavija uspela da joj „otkine“ jedan meč, sve ostale duele crveno-bele su dobile 5:0.

Na otvaranju Prvenstva Zvezda je odmerila snage sa „večitim rivalom“ i lako stigla do pobede. Usledio je duel sa Slavijom. Novosađanke su jedine uspele da pokvare idealan skor crveno-belih dama, ali od nekog iznenađenja nije bilo ni reči. Do kraja Prvenstva pali su i vršačka Lokomotiva i beogradski Voždovac maksimalni rezultatom 5:0.

Nemanja Nikolić, trener Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo novom šampionskom krunom.

- Ovo je naša treća uzastopna titula i veoma sam srećan. Zadovoljan sam kako su devojke odradile takmičenje, pokazale su kvalitetan džudo. Ovo je potvrda dobrog rada u našem klubu na svim nivoima, kako u takmičarskom, tako i u rukovodećem kadru. Velike zasluge za osvajanje novog pehara idu i našem rukovodstvu na čelu sa Ivanom Todorovim. Dominacija na domaćem terenu je potvrđena, ostaje da i na međunarodnoj sceni dokažemo svoj kvalitet

Vladimir Jovičić, trener novosadske Slavije, osvrnuo se na kvalitet Šampionata, ali i na duel protiv Crvene zvezde kojoj je jedino Slavija „otkinula“ jedan meč.

- Drago mi je da su se pojavile neke nove ženske ekipe i nadam se da će ih u budučnosti biti još više. Dve ekipe koje su osvojile treća mesta, Partizan i Voždovac pokazale su da imaju kvalitet da, možda, sledeće godine naprave nešto više. Mi sa Zvezdom imamo taj rivalitet već godinama. Pored tog jednog meča koji smo u duelu sa crveno-belima rešili u svoju korist, još dva su mogla da odu na našu stranu. Ovaj put je bilo u korist Zvezde i ja im čestitam na pobedi. Što se tiče nas, išli smo na titulu, sve ispod toga za nas je neuspeh. Devojke su se, sa druge strane, borile, dale sve od sebe, probaćemo sledeće godine da osvojimo titulu.

REZULTATI:

Prvo kolo: Voždovac (Beograd) - Lokomotiva (Vršac) 3:2 (21:20), Partizan (Beograd) – Crvena zvezda (Beograd) 0:5 (0:41).

Drugo kolo: Voždovac (Beograd) – Slavija (Novi Sad) 1:4 (10:31) , Lokomotiva (Vršac) – Partizan (Beograd) 1:4 (10:40).

Treće kolo: Crvena zvezda (Beograd) - Slavija (Novi Sad) 4:1 (31:10), Voždovac (Beograd) – Partizan (Beograd) 2:3 (20:30).

Četvrto kolo: Lokomotiva (Vršac)– Crvena zvezda (Beograd) 0:5 (0:50), Partizan (Beograd) – Slavija (Novi Sad) 2:3 (20:30).

Peto kolo: Voždovac (Beograd) – Crvena zvezda (Beograd) 0:5 (0:50) , Lokomotiva (Vršac) – Slavija (Novi Sad) 1:4 (10:40).

Plasman: Crvena zvezda, Slavija, Partizan, Voždovac i Lokomotiva

Autor: