AKTUELNO

Novak Đoković uprkos porazu od Aleksandra Zvereva nije završio sezonu, jer ga očekuju obaveze u Dejvis kupu.

Najbolji teniser sveta je nakon velike borbe morao da čestita Nemcu na trijumfu. Istakao je da nije osećao umor, a vrlo brzo ga očekuju mečevi za reprezentaciju Srbije.

- Nisam se osećao umorno uopšte, mogao sam da igram još dugo. Prosto, loša igra u trećem setu. Kada igrate protiv jednog od najboljih servera na svetu nemate pravo na drugu šansu i to je presudilo. Ovo je bila sjajna sezona. Bitno mi je da sam završio sezonu kao prvi, osvojio sam tri grend slema – rekao je Đoković i dodao:

– Možda je moglo biti bolje na nekim drugim turnirima, ali sve u svemu nisam nezadovoljan. Sledi mi Dejvis kup, jedva čekam da krene. Tamo neće sve zavisiti od mene jer je to kolektivni nastup svih nas reprezentativaca, ali svakako mi je prioritet nastup za moju zemlju.

Nole je otkrio da je sve vreme u kontaktu sa selektorom Viktorom Troickim.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

- Što se tiče Dejvis kupa, u kontaktu sam sa Viktorom redovno, znam da su otišli juče. Srbije je u srcu, bez obzira što će tribine biti prazne. Meni je najlepši deo godine kada se igra za reprezentaciju, kada igram za svoju Srbiju.

Emotivno je pričao o Srbiji i nema nikakve dileme da će Nole kao vođe selekcije učiniti sve da ponovo donese "salataru" našoj zemlji.

- Sva energija mi je usmerena ka Dejvis kupu. Nadam se najboljem, želimo da idemo skroz do kraja. Imamo mladu ekipu, ali su momci koji imaju iskustva. Imamo specijalistu za dubl, Nikolu Ćaćića, tako da nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Nije sve do nas, dosta toga je u Božijim rukama.

Podsetimo, Dejvis kup reprezentacija grupnu fazu igra u Insbruku protiv domaćina Austrija i Nemačke. Takmičenje traje od 25. novembra do 5. decembra.