AKTUELNO

Nevena Ignjatović oglasila se na društvenim mrežama pismom, a podrška pristiže sa svih strana.

Srpska skijašica se nalazi na pripremama u Švajcarskoj, brusi formu za predstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu, a na društvenim mrežama se obratila javnosti pismom koje vam prenosimo u celosti.

"Dragi prijatelji,

Da bi sportista uspeo na vrhunski način da predstavlja svoju zemlju na evropskim i svetskim takmičenjima kao i na Olimpijskim igrama, potrebna mu je podrška, podrška adekvatna sportu kojim se bavi.

Ja se takmičim u skijanju, ne skijam u Beogradu, već evo trenutno u ZInalu koji je udaljen 1259 kilometara. Jedna sam od retkih devojaka koja to radi, a da potiče iz velike Srbije.

Foto: Instagram.com/lulu_bagz

Uvek sam bila profesionalna, zahvalna i fokusirana isključivo na skijanje. Verovala sam u uspeh. A verovala sam i da ljudi cene moj trud, rad i želju da podignem zimski sport na visoku lestvicu. I uspela sam u tome, uspela sam u moru nacija kojima ne možemo, da izvinete, ni da prismrdimo u skijanju. Velikim radom i verom.

Međutim, ovom prilikom ću preći preko sebe i kazaću. U situaciji sam da nakon 25 godina treninga, tri učešća na Olimpijskim igrama, rezultata u Top 7 najboljih na svetu, ispaštam po ko zna koji put zbog Skijaškog saveza i kao takva ne dobijem ono što mi na osnovu mojih rezultata pripada, sve to u u olimpijskoj godini koja mi je naravno najbitnija. Na kraju još imam utisak da sam ja nešto kriva. Nakon ovoga što čitate, nastaviću da radim, ćutim i verujem. I naravno, pobeđujem. A vi znajte da nije sve kao što vidite ili pak čujete.

Datum: 19.11.2021 – dva meseca pre Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

U potpisu Nevena Ignjatović – koja trenutna svoje pripreme finansira sama“, napisala je srpska skijašica.

Foto: Instagram.com/lulu_bagz

Ignjatović se 14 puta plasirala u Top 30 najboljih skijašica. Najbolji plasman joj je šesto mesto u alpskoj kombinaciji.

Ignjatovićeva je trenutno 19. na rang listi Svetskog kupa u disciplini alpska kombinacija.

#Nevena Ignjatović