AKTUELNO

Proteklog vikenda se na stazi Katalunja u Barseloni po prvi put u istoriji čula srpska himna prilikom proglašenja pobednika.

Naš mladi vozač Filip Jenić je ostvario svoju prvu pobedu u sezoni na zatvaranju ovogodišnjeg takmičenja u španskoj Formuli 4 i tako na najlepši način okončao svoju prvu sezonu u jednosedima.

On sada za sajt pole-position.rs sumira utiske sa poslednjeg trkačkog vikenda ove godine.

- Fantastičan vikend u Barseloni! Vikend u kome su se sve kockice posložile, bez obzira što je na par trenutaka falilo još malo za bolji rezultat. Sav trud i rad tokom godine se isplatio. S obzirom da sam imao dobre prve kvalifikacije, obezbedio sam start sa devetog mesta za prvu, odnosno trećeg mesta za drugu trku - rekao je Filip.

- U prvoj sam posle dobre borbe stigao do cilja kao 8. U drugoj trci sam imao odličan start i obilazak za prvo mesto već́ u prvoj krivini. Nakon toga sam uspeo da diktiram tempo. Izlazak vozila bezbednosti me nije omeo i uspeo sam da ostvarim prvu pobedu, kako za sebe, tako i za tim!“

- Osećaj je neponovljiv. Prva pobeda u jednosedima je jedinstveno iskustvo! U trećoj trci sam samo imao nameru da uživam u poslednjem nadmetanju sezone s obzirom na četrnaestu startnu poziciju. Plan je bio da se eventualno još jednom domognem poena i to mi je pošlo za rukom jer sam trku završio kao osmi - objasnio je Jenić.

Autor:

#Formula