AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo takmičenje na završnom mastersu u Torinu.

Đoković je u 1. kolu Zelene grupe savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:2. Meč je trajao 90 minuta.

Đoković je dobio 13 od 14 prvih mečeva na završnim masters turnirima. Samo je u prvom nastupu izgubio. Završni masters je osvajao pet puta do sada, a eventualnim šestim trofejom bi se izjednačio kao rekorder sa Rodžerom Federerom.

U drugom meču ove grupe sastaju se Cicipas i Rubljov. Za sada se još uvek ne zna da li će rival Novaku u drugom kolu biti Cicipas ili Rubljov, a ne zna se ni termin tog meča.

Loše je Novak ušao u meč, nije ga služio servis, pa je Rud odmah napravio brejk. Držao je Norvežanin svoj servis sve do šestog gema, kada je Novak uspeo da izjednači.

Mogao je Đoković i ranije da završio prvi set, imao je dve set lopte u desetom gemu pri vođstvu 5:4, ali se Kasper izvukao servisima. Novak je bolje započeo taj-brejk, poveo sa 2:0, ali se Rud ponovo vratio. Pri rezultatu 4:4 Novak je vezao dva poena i stigao na poen od seta. To je učinio već u narednom, kada je sjajnim forhend vinerom probio Ruda.

Brejkom je najbolji teniser sveta počeo naredni set. Sve sigurnije je delovao Đoković, dok je Rud pravio i nešto više grešaka.

Preuzeo je potpuno kontrolu Novak, pa je u petom gemu još jednom oduzeo servis protivniku. Odlično je servirao Srbin, nije dao nikakve šanse Rudu.

Autor: