AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković došao je do 37. Mastersa u karijeri, nakon što je u finalu turnira u Parizu savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 2:1 u setovima ( 4:6, 6:3, 6:3 ).

Time se Novak osvetio Medvedevu za poraz u finalu US opena, a nakon samog meča aktuelni svetski broj jedan obratio se publici u Francuskoj. Posle izjave Rusa, svoj govor otpočeo je Đoković, koji nije propustio da pohvali Danilovo znanje francuskog.

- Kakav savršen nivo francuskog jezika, posle tebe teško je pričati ali pokušaću, rekao je srpski teniser.

Prokomentarisao je Novak i celokupnu sezonu Medvedeva, aludirajući posebno na finale US opena.

- I ja sam patio mnogo, recimo u Njujorku, ali se ovo veliko rivalstvo razvilo. Srećan sam da delim teren sa tobom. Sjajna sezona je iza tebe. Kakav meč, bilo je neverovatno, fajt do poslednjeg udarca! Znao sam da će mi biti potrebno dosta snage da pobedim, da pružim najbolji meč. Naučio sam lekciju iz finala US opena, pokušao sam da radim sve što je potrebno. Izgledalo je besprekorno sa moje strane - zadovoljan je Novak trijumfom.

Istakao je svetski broj jedan i koliko mu je značila podrška porodice u Parizu.

- Moram da kažem da mi je posebna podrška bila porodica. Prvi put da su oba deteta gledala uživo. Poseban je to osećaj, a nastavio je Novak i o samoj publici u Parizu:

- Kao što je rekao Danil, hvala publici koja je dolazila čitave nedelje posle poslednje dve godine koje su bile teške za sve. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine, završio je srpski teniser.