AKTUELNO

Nekadašnji svetski broj jedan, Endi Marej, izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama i to samo jednim potezom na meču drugog kola Indijan Velsa.

Britanac je pobedio mladog Karlosa Alkaraza Save and Update Timerezultatom 2:1 (5:7, 6:3, 6:2), a u drugom setu je iskoristio loše pozicioniranje i neiskustvo Španca i odservirao je as ispod ruke.

Sve češće se teniseri odlučuju da serviraju na ovaj netipični način, a popularnosti ovog poteza u velikoj meri je doprineo Nik Kirjos.

Posebno se pamti performans Australijanca na meču protiv Rafaela Nadala na Vimbldonu 2019. godine.

Kirjos je nekoliko puta uspeo da iznenadi Španca tokom tog meča, a Marej je servirao ispod ruke prvi put u karijeri.

- Počeo je da stoji sve dalje i dalje kod mog prvog servisa. Tereni ovde su baš spori, a nisam dobijao puno "besplatnih" poena na prvi servis, imao sam ukupno tri asa, a jedan je bio ispod ruke. Razmišljao sam da uradim to i u trećem setu, ali nisam. Prvi put sam ovako servirao u karijeri, a pošto je dobro prošlo, mogu to da uradim opet - rekao je Marej posle pobede nad 38. teniserom na svetu.

Britanac je izazvao brojne i burne reakcije na društvenim mrežama. Puno je onih koji su komentarima jasno stavili do znanja da su prijatno iznenađeni servisom, dok je manje onih koji smatraju da ovakav potez nije u duhu i tradiciji belog sporta, oni naravno nisu baš oduševljeni.

Protivnik trenutno 121. teniseru sveta u trećem kolu biće Nemac, Aleksander Zverev.

Autor: