AKTUELNO

Nakon što je oduševio Srbiju osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, Zurabi Datunašvili je ove nedelje postao šampion sveta.

Rvač gruzijskog porekla je na Svetskom prvenstvu u Oslu boi najbolji u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom, a kao i nakon povratka iz Japana, Datunašvili je dočekan trubačima.

Izgleda da se, dolaskom u Srbiju posle svih problema u rodnoj zemlji, preplatio na uspehe i na tradicionalni srpski instrument, a po povratku iz Norveške Zurabi je uživao u taktovima pesme Marš na Drinu.

Datunašvili je nakon Olimpijskih igara obećao da će na narednim koje će se održati u Parizu 2024. godine pokušati da za Srbiju osvoji zlato, a na najsjajnije odličje ipak nismo morali da čekamo tri godine.

Tokom karijere, Datunašvili je osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju na Evropskim prvenstvima predstavljajući reprezentaciju Gruzije.

Otkako je postao deo srpskog tima, pored bronze u Tokiju i zlata sa Svetskog prvenstva u Oslu, rvač ima i zlato sa šampionata starog kontinenta, kao i bronzu sa Pojedinačnog svetskog prvenstva.

Autor: