AKTUELNO

Još jedna tragedija dogodila se u svetu sporta.

Naime u ruskom gradu Habaroovsku na krajnjem istoku zemlje tragično je preminuo svetski juniorski šampion u brzom klizanju.

Ruslan Zaharov (23) poginuo je na auto-putu gde ga je ubio kamion.

Ono što čitav slučaj čini neobičnim su sledeći detalji

- Zaharov je u nedelju u ranu zoru, u 6.10, udaren od strane kamiona na lokalnom auto-putu, i to dok je trčao

- Vozač kamiona uopšte nema dozvolu za upravljanje kamionima.

- Nesrećni klizač je trčao po kolovozu, u susret vozilima, iako u neposrednoj blizini postoji staza za pešake.

Kako pišu ruski mediji vozač kamiona nije bio pod uticajem alkohola ili narkotika, naglašava da se "momak pred njim odjednom pojavio, čudno se krećući", te da je bilo prekasno da manevar izbegavanja izvede uspešno - retrovizorom je zakačio sportistu, a ovaj je potom pao pod točkove

Ruslan Zaharov je, prema pisanju pomenutog medija, prebačen u lokalnu bolnicu bez svesti usled teških povreda glave, a preminuo je nedugo po prijemu u jedinicu intenzivne nege.

- Kao rezultat tragičnog incidenta, Ruslan Zaharov, pobednik juniorskog Svetskog prvenstva, pobednik juniorskog Svetskog kupa u brzom klizanju, kao i višesturki pobednik ruskih šampionata, je preminuo. Imao je 23 godine. Ruski savez brzog klizanja izražava najdublje saučešće Ruslanovoj porodici, prijateljima i poznanicima - naglašava se u saopštenju pomenute organizacije.

"Gazeta" ističe da je Savez pokrenuo i prikupljanje novca, kako bi se porodici poginulog sportiste pomoglo u ovim teškim trenucima, a da pritom policija pokušava da do kraja rasvetli ovu misteriju

Jedna od pretpostavki je da je, usled mišljenja bivšeg trenera Zaharova, on ujutru trčao u sklopu kondicionih priprema, ali je zasad potpuno neobjašnjivo zašto je za to koristio kolovoz auto-puta, a ne pešačku stazu pored.

Moguće je da mu je tokom treninga pozlilo, te da je, u agoniji, sa staze skrenuo na auto-put, što bi moglo da opravda reči vozača "da se čudno kretao", ali o svemu će se više znati kada policija okonča započetu istragu, u kojoj je dodatna okolnost ta da čovek za volanom kamiona uopšte nema dozvolu za upravljanje tom kategorijom vozila.

Autor: