AKTUELNO

Velika bura digla se pred Australijan open u januaru 2022. godine. Kako za sada stvari stoje, svi teniseri koji budu učestvovali moraće da budu vakcinisani protiv korona virusa (dve doze), a zbog toga se naročito priča o Novaku Đokoviću koji navodno to (još) nije učinio.

Zbog nekoliko opreznijih izjava o vakcinaciji, Đokovića su zapadni mediji označili kao anti-vaksera, pa se postavlja pitanje kako će napasti 21. grend slem ako ga rigorozna pravila u Melburnu budu sprečila u tome.

Đoković za sada nije komentarisao najnovija događanja pred grend slem turnir koji je osvajao devet puta, niti fotografiju koja se pojavila kao "dokaz" da je vakcinisan, ali to ne sprečava druge da govore u njegovo ime i savetuju ga šta bi trebalo da uradi u Melburnu.

Tako je bivši teniser Tod Vudbridž, koji je ranije Novaka optuživao i da je lažirao povredu na ovogodišnjem Australijan openu, poslao novu "otrovnu strelicu" u pravcu srpskog tenisera.

"Teško je... Očigledno je Đoković imao korona virus, pa verovatno oseća da ima neku specijalnu moć protiv njega", pomalo sarkastično je poručio slavni dubl igrač iz Australije.

"Realnost je da se ostatak sveta radi šta god može protiv korona virusa. Mislim da će u jednom trenutku Novak svakako morati da se vakciniše... Tu sada već Teniski savez Australije nema ništa, odlučuje naša vlada da li će moći da uđe u Australiju i igra na grend slemu", objasnio je Vudbridž.

Australijski teniser smatra da je to dobra stvar, kao i da veruje da će se to na kraju i desiti.

"Ako hoće da dođe i igra na Australijan openu, moraće da se vakciniše. Toliko toga je na stolu, moraće ozbiljno da razmisli o tome. Izjednačen je sa po 20 grend slemova sa Federerom i Nadalom, a jasno je da hoće da ih preskoči na turniru koji najviše voli". naveo je Vudbridž i potom je prognozirao šta će se desiti:

"Bio bi šok za mene ako se ne pojavi u Australiji", zaključio je on.

#Novak Đoković

#Tenis