AKTUELNO

Ruski teniser Danil Medvedev uspeo je da osvoji Ju-Es open, što mu je prva grend slem titula u karijeri, a sada je u pohodu na Indijan Vels.

Drugi igrač sveta je pred početak nadmetanja u kalifornijskoj pustinji istakao da je jednako motivisan kao što je bio u NJujorku pre mesec dana.

Imam motiva, došao sam spreman. Ne možemo da znamo šta nas čeka pre početka, čak i da izgubim u drugom kolu, to neće imati veze sa motivacijom. To može da bude zbog protivnika i toga kako igram. Igraću na još nekoliko turnira do kraja sezone i daću sve od sebe da ih osvojim - rekao je Medvedev.

Momak iz Moskve ima veliki motiv. On baš kao i Novak Đoković želi da okonča godinu kao prvi na svetu. Da li će se to desiti zavisi i od srpskog tenisera, tačnije gde će igrati.

Medvedev je nedavno učestvovao na Lejver kupu, a potom se za Indijan Vels spremao u UCLA centru u Los Anđelesu.

- Bio sam tamo sa trenerom nedelju dana, mislim da je to bilo najbolje mesto za rad, planirao sam da ne dođem prerano, jer ako dođeš nedelju i po pre turnira, možeš da sagoriš. Moj tim je odlučio da je tamo najbolje da radimo, desetak studenata je treniralo sa mnom, znaju kako se igra dobar tenis. Vidite kako sve više koledž igrača odatle ulazi u Top 100 ili Top 300 na listi, što znači da su na veoma visokom nivou - zaključio je 25-godišnji igrač.

Rus će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

#Danil Medvedev

#Tenis