AKTUELNO

Poslednjih dana u svetu tenisa glavna tema je vakcinacija igrača, a sve povodom predstojećeg grend slema u Melburnu.

Razlog je najava da svi oni koji nisu imunizovani protiv koronavirusa neće moći da dođu u Vitoriju, državu u kojoj se igra Australijan open na početku naredne godine.

Glavna tema je Novak Đoković, za koga se pretpostavlja da nije vakcinisan iako su iz Ameerike ovih dana stizale drugačije informacije.

Đoković bi u Melburnu trebalo da juri rekordni 21. grend slem, odnosno da napadne jubilarnu, 10. titulu na ovom turniru.

Prvi teniser sveta se ponovo našao na meti kritika javnosti, a poslednja u nizu izjava premijera Viktorije Danijela Endrjuza, koji mu je poručio da "da nikakve titule neće pomoći Novaku ukoliko se ne vakciniše".

"Te titule te neće zaštiti. Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu", naveo je Endrjuz.

Ono što je zanimljivo, u Novakovu odbranu stao je Ben Rotenberg. U pitanju je poznati sportski novinar koji se "proslavio" kao Đokovićev najveći kritičar.

Ali je sada poručio da u obzir treba uzeti činjenicu da 50 posto tenisera nije vakcinisano, i da kada se govori o ovoj temi, treba skinuti fokus s Novaka.

Novakova reakcijana sve ovo tek se očekuje.

#Novak Đoković