AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković konstatna je tema zapadnih medija zbog svojih ranije izrečenih stavova o vakcinaciji.

Posle objavljivanja njegove fotografije iz Njujorka , ponovo se povela tema o vakcinaciji.

Tema vakcinacije je vraćena u centar pažnje teniske javnosti zbog naredne takmičarske godine i predstojećeg grend slema u Njujorku.

Danima se već spekuliše o tome da je država Viktorija u kojoj se održava Australijan open uvela obaveznu vakcinaciju, što bi moglo da spreči učešće Novaka Đokovića na turniru gde je osvojio devet trofeja.

Međutim, na Tviteru je jedan korisnik izneo zapažanje u kojem se navodi da je srpski as možda vakcinisan, što je izazvalo pravu buru u zapadnoj javnosti.

Pojavila se fotografija koja ukazuje da je Novak posetio muzički festival u Central Parku odnosno u Njujorku gde je srpski teniser boravio tokom nedavnog US opena.

Ključ u celoj priči je da su posetioci tog festivala morali da imaju potvrdu o vakcinaciji.

Ipak, postoji šansa da Đoković nije vakcinisan jer nije fotografisan na koncertu već samo uoči jednog od nastupa, navodi se da je Novak mogao da šeta Central Parkom i samo prođe kroz mesto na kom se održavao festival.

Od početka vakcinacije širom sveta, mnogi mediji prenosili su da Novak Đoković ne želi da se vakciniše.

Prvi reket sveta kasnije je objasnio da je njegova izjava samo izvučena iz konteksta.

„Video sam da su inostrani mediji malo izvukli iz konteksta moju izjavu i napisali da sam protiv bilo kakve vakcinacije. Problem je kada te neko tera na silu da u telo ubaciš nešto neprovereno. To ne želim i za mene je to neprihvatljivo. Nisam protiv vakcinacije“, objasnio je ranije Đoković.

„Ko sam ja da pričam o vakcinama kada su tu stručni ljudi, medicinski radnici koji spasavaju ljude širom sveta? Siguran sam da postoje vakcine sa malim nuspojavama koje su pomogle da se zaustavi širenje raznih infekcija“, dodao je Novak tom prilikom.

#Novak Đoković

#vakcinacija