AKTUELNO

Supruga najboljeg tenisera sveta Jelena Đoković posetila je svetinje na Kosovu i Metohiji i sa putovanja se vratila puna utisaka.

Novakova supruga je posetila manastire, upalila sveće za zdravlje i upokojene, a svoje impresije, kao i fotografije podelila je na društvenim mrežama.

"Završilo se predivno putovanje i obilazak manastira na Kosovu i Metohiji. Sa njega sam ponela veliku ljubav i zahvalnost. Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posetili. Sveća je simbol nesebične žrtve - ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga", napisala je Jelena između ostalog na Instagramu, pa se zapitala:

"Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. I zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti", zaključila je Jelena u svom postu na društvenim mrežama.

Autor: