AKTUELNO

Srpski futsaleri su u odlučujućoj utakmici u grupi F deklasirali Ameriku sa 7:0 (4:0) i kao trećeplasirana ekipa u grupi obezbedila plasman među 16 najboljih na svetu.

Bio je ovo drugi nastup Srbije na svetskim prvenstvima i drugi plasman u osminu finala.

Srbija će u osmini finala igrati protiv Brazila, aktuelnog šampiona sveta.

Iako je naš tim bio značajno oslabljen i igrao bez petorice standardnih reprezentativaca, što zbog kovida i povreda, što zbog kartona, to se u igri nije osetilo.

Od starta je srpski tim zagospodario terenom i jurio potrebnih dva gola razlike za plasman u narednu fazu. Rakić je u 6. minutu doveo Srbiju u vođstvo, zatim je Tomić sa dva gola u 8. i 16. minutu povećao vođstvo, da bi tačku na fantastično prvo poluvreme stavio Petrov sedam sekundi pre isteka.

Srbija nije morala da juri rezultat u drugom poluvremenu pošto je bila potrebna pobeda od dva gola razlike. Međutim, naš tim nije želeo ništa da prepusti slučaju. Praktično u jednom minutu su dali dva gola, prvo Milosavljević posle velike greške rivala, a zatim i Lazarević sjajnim šutem iskosa sa leve strane za 6:0.

Parovi osmine finala: Venecuela - Maroko, Brazil - Srbija, Rusija - Vijetnam, Argentina - Paragvaj, Španija - Češka, Uzbekistan - Iran, Kazahstan - Tajland i Japan - Portugalija.

TOK MEČA

2. POLUVREME

38. minut - GOOOL! Marko Radovanović se upisuje u listu strelaca! Lepo se okrenuo i matirao Moretija.

32. minut - GOOOL! I šesti gol u mrežu Amerikanaca! Strelac je Jovan Lazarević.

32. minut - GOOOL! Velika greška Amerikanaca, a Lazar Milosavljević postiže svoj prvenac! 5:0 za Srbiju!

32. minut - Raičević šutira preko gola. Ređaju se šanse Srbije, ali bez golova u drugom poluvremenu.

29. minut - Tomić je bio u prilici da matira Moretija, međutim golman Amerike spasava još jednom svoju mrežu.

28. minut - Aleksić je dobio žuti karton posle oštrog prekršaja čime je zaustavio kontranapad Amerike.

28. minut - Moreti brani šut Aleksića. Bio je to 40. šut Srbije na utakmici, što dovoljno govori o dominaciji našeg tima.

27. minut - Šansa na obe strane, prvo su Amerikanci imali šansu, ali je Aksentijević sjajno intervenisao. To je otvorilo kontru Srbiji, međutim Tomićev šut je zaustavio golman Moreti.

23. minut - Lazarević je šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

1. POLUVREME

20. minut - Sedam sekundi pre kraja prvog poluvremena Strahinja Petrov postiže svoj prvi gol za 4:0! Zaslužio je, igrač utakmice u prvom poluvremenu, ima asistenciju i gol.

19. minut - Još jedna šansa za Petrova, lopta je fjuknula pored stative. Šteta, Petrov nije imao sreće.

19. minut - Auh šteta! Petrov je bio u izglednoj šansi.

16. minut - Sjajni Aksentijević! Golman Srbije je dva puta zaredom odbranio kolosalne šanse Amerikanaca. Šutirao je Reget.

16. minut - GOOOL! Dragan Gale Tomić postiže svoj drugi, a treći gol za Srbiju! Srbija je izvela slobodan udarac, lopta se od živog zida odbila do Tomića koji je kroz šumu nogu sproveo loptu u mrežu! Srbija je na dobrom putu da obezbedi plasman u osminu finala.

14. minut - Radovanović je zaradio žuti karton.

13. minut - Američki futsaleri pokušavaju na sve načine da isprovociraju incident. Sada je Arauho pao kao pokošen, iako ga Aleksić nije ni dodirnuo. Srećom, sudije su bile blizu i videle celu situaciju dobro.

12. minut - Amerikanci su izveli prvi udarac na meču, što dovoljno govori o dominaciji Srbije na ovom meču

11. minut - Neverovatan nesportski potez Fondeke. Napucao je Lazarevića loptom u leđa dok je ovaj bio na podu.

8. minut - GOOOL! Dragan Tomić je strelac! Sjajna akcija Srbije, Strahinja Petrov je probio po levoj strani, a Tomić je sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu Amerikanaca!

6. minut - GOOOL! Stefan Rakić donosi Srbiji vođstvo! Prethodno je Jovan Lazarević oduzeo loptu i kao na tacni uposlio Rakića. Podsetimo, Srbiji treba pobeda od najmanje dva gola razlike za eventualni plasman u osminu finala.

4. minut - Srbija dominira na startu utakmice, ali bez konkretne završnice. Petrov je pogodio prečku.

3. minut - Raičević šutira pored stative posle slobodnog udarca za naš tim.

2. minut - Jovan Lazarević je imao prvu priliku na utakmici, njegov šut je prošao pored stative.

Srbija prilično oslabljena ulazi u meč. Golman Momčilović zbog korone od početka šampionata ne igra, Kocić i Stojković imaju kartone, a Ranić i kapiten Pršić su povređeni.