AKTUELNO

Održana je redovna izborna Skupština Sportskog saveza Srbije. Tom prilikom svih 176 prisutnih delegata Skupštine jednoglasno je dalo podršku Davoru Štefaneku za novi mandat.

Tako će, nakon četiri uspešne godine na čelu najmasovnije sportske institucije na Balkanu, proslavljeni šampion još četiri godine predvoditi Sportski savez Srbije. Prisutnima je na sednici prezentovan plan Štefaneka na mestu predsednika SSS za budući period, sa neizostavnim osvrtom na prethodni mandat u kome su funkcionisanje SSS i odnos sa članicama organizacije podignute na visok nivo. Takođe u prethodnom periodu Sportski savez Srbije pokrenuo je niz novih samostalnih akcija kao što su "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", "Budi zdrava vežbaj sa nama", "Seoske igre Sportskog saveza Srbije", "Sport u policiji", "Sport u vojsci" i nastavak održavanja Malih sajmova sporta, Međunarodnog sajma sporta kao i dodeljivanje Majske nagrade. Predsednik SSS Davor Štefanek istakao je nakon reizbora:

- Zahvaljujem se svima na poverenju. Mnogo smo radili prethodne četiri godine i ne planiramo da stanemo. Ponosan sam na akcije koje smo pokrenuli, a moj tim i ja imamo još mnogo ideja kako bismo još više ljudi uključili u sistem sporta. Želimo da u skladu sa nadležnostima propisanim Zakonom o sportu i u skladu sa Statutom SSS organizujemo akcije, projekte, seminare, takmičenja, ostvarujemo saradnju na nacionalnom i međunarodnom nivou - rekao je Davor Štefanek.