AKTUELNO

Sigurno najmasovnija sportska manifestacija u regionu upravo je završena u Budvi. Na Radničkim igrama 2021. učestvovalo je oko 1.400 takmičara iz Srbije, ali i predstavnici sindikata iz Mađarske i Slovačke.

Sedam dana na plaži Crnogorskog primorja graja se čula od ujutru do uveče. Red sporta, pa red druženja. Na kraju svečana večera uz pozdrav: “Dogodine u još večem broju na istoim mestu”.

Foto: Privatna arhiva

Takmičili su se devojke i momci u 34 discipline, bilo je oko 60 ekipa, a generalni pobednik je GSP Beograd sa svega 20 poena više od Beogradskih elektrana. Trećeplasirani tim je JKP Parking servis Beograd.

- Deveta uzastopna titula, ali nikad nije bilo ovako neizvesno. Zbog toga je osećaj još lepši. Svaka čast svim učesnicima iz GSP Beograd, ali dubok naklon i veliko poštovanje i prema ostalim takmičarima. Podigli smo sport na visok nivo na Radničkim igrama, ali su i dalje prioritet druženje i zbližavanje ljudi iz komunalnih preduzeća. Korona je sprečila da ove godine sa nama bude i 300 sportista iz Rusije i oko 40 iz Grčke, ali se nadamo da ćemo dogodine uz Božiju pomoć pobediti taj podmukli virus i da će nas biti još više na igrama - rekao nam je Zoran Antić, predsednik Samostalnog sindikata GSP Beograd, samo nekoliko trenutaka nakon što je ponosno visoko podigao pobednički i veliki prelazni pehar.

Foto: Privatna arhiva

Alfa i omega ovog spektakla je Aleksandar Radojević, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije.

- Srce mi je puno kad vas vidim da se ovako lepo družite i takmičite na sigurno najbrojnijoj sportskoj smotri organizovanoj u regionu ove godine u ovim teškim uslovima. Čestitam svim učesnicima, pobednicima, ali i onim komunalcima koji su radili sve vreme dok se deo njihovih kolega takmičio na Radničkim igrama u ime svog preduzeća - rekao je Radojević, koji je na svečanoj večeri pozdravio prisutne i uručio pehare i diplome najboljima.

Foto: Privatna arhiva

POBEDNICI PO SPORTOVIMAMali fudbal (M) JKP Parking servis BeogradNadvlačenje konopca (M) JKP VIK BeogradKošarka (Ž) JKP Beogradske elektraneKošarka (M) JKP Parking servis BeogradBasket (Ž) JKP Beogradske elektraneBasket (M) JKP GSP BeogradŠutiranje trojki (Ž) JKP Beogradske elektraneŠutiranje trojki (M) JKP Parking servis BeogradOdbojka (Ž) Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju BeogradaOdbojka (M) JP za upravljanje putevima SuboticaOdbojka na pesku (Ž) JKP Berogradske elektraneOdbojka na pesku (M)JKP Gradska čistoća BeogradRukomet (Ž) JKP GSP BeogradRukomet (M) JKP VIK BeogradStoni tenis (Ž) JKP Beogradske elektraneStoni tenis (M) JKP GSP BeogradRibolov, ekipno(Ž) JKP Beogradske elektraneRibolov, pojedinačno (Ž) Ivana Sajić, JKP Beogradske elektraneRibolov, ekipno (M) KP Đunis UBRibolov, pojedinačno (M) Dejan Stojanović, JKP Naissus NišKros (Ž) JKP GSP BeogradKros (M) JKP Parking servisŠah (Ž) JKP Šumadija KragujevacŠah (M) JKP Naissus NišStreljaštvo (Ž) JKP Beogradske elektraneStreljaštvo (M) JKP Beogradske elektranePlivanje (Ž) JKP Parking servis Beograd

Foto: Privatna arhiva

Plivanje(M)JKP GSP Beograd Pikado(Ž) JKP Beogradske elektrane Pikado(M) JKP Parking servis Skokudalj (Ž) JKP Beogradske elektrane Aranžiranjeikebana JKP Šumadija Kragujevac Aranžiranjebuketa JKP Šumadija Kragujevac Bacanjepločica (Ž) JKP GSP Beograd

Foto: Privatna arhiva

Autor: