AKTUELNO

Miroslav Gucunja, jedan od srpskih junaka sa Košara, neće biti zaboravljen.

Nakon prvog memorijala koji je održan 2019. u njegovom Somboru, potom pauze zbog koronavirusa, bokserski klub iz tog grada je uz podršku reprezentativca Srbije Veljka Ražnatovića i fondacije “Junak” uspeo da se izbori da Miroslav dobije i svoju ulicu severu naše zemlje.

Sada je na redu drugi memorijalni turnir, spektakl koji će podsetiti na junaštvo Miroslava, ali i njegovih drugova koji su dali život za otadžbinu.

- Našu braću nikada ne smemo da zaboravimo. Da nije bilo takvih junaka kroz istoriju, ne bi bilo ni naše Srbije. Svi moramo da ustanemo kada ih spominjemo, da to radimo sa najvećčim mogućim poštovanjem - izjavio je Stojan Knežević, alfa i omega Bokserskog kluba Sombor i organizator Memorijala “Miroslav Gucunja”.

Foto: BK SOMBOR

Večeras od 18 sati u Ulici kralja Petra Prvog u Somboru u ring će prvo ući šampioni Srbije, BK Sombor, koji su svoju titulu posvetili upravo junacima sa Košara.

Pre turnira koji će imati 11 mečeva organizovan je prijem za sve boksere kod gradonačelnika Antonija Ratkovića, a uz pomoć Bokserskog saveza Srbije, Bokserskog saveza Vojvodine i Udruženja ratnih i vojnih invalida Sombor organizovan je i bogat kulturno-umetnički i sportski program.

Nakon predavanja kubanskog bokserskog trenera Daniela Ramireza, gosti će moći da pogledaju i nastup dečjeg hora Srpske pravoslavne crkve, a posetioci će moći da uživaju i u već tradicionalnoj bakljadi fondacije “Junak”, koja je uvek prisutna kada BK Sombor organizuje spektakle u svom gradu.

Autor:

#BSS

#Gucunja Miroslav

#boks