AKTUELNO

Prošlo je skoro celih osam godina otkako ga niko nije video...

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher doživeo je tešku nesreću na skijanju krajem 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti, a njegova porodica uspešno krije njegovo zdravstveno stanje.

Sedmostruki prvak sveta je doživeo teške povrede glave, bio je jedno vreme u komi, a skoro osam godina kasnije malo šta se zna o njegovoj situaciji. Ipak, nekada prvi čovek Formule 1 sada je dao zagonetan odgovor o Šumaheru.

Berni Eklston je jedan od onih koji je poslednjih dana govorio o Šumaheru, a sve u susret 15. septembru, kada će biti objavljen dokumentarac o legendarnom Nemcu.

Eklston (90) je bio prvi čovek Formule 1 dok je Šumaher njome harao u bolidu Ferarija, a sada je ulio nadu svim fanovima svojom izjavom.

- Šumaher trenutno nije s nama. Ali kad mu bude bolje, odgovoriće na sva pitanja - zagonento je poručio Britanac.

Ova izjava stigla je samo par dana nakon što se oglasio Žan Tod, blizak prijatelj i bivši šef Ferarija.

- Proveo sam mnogo vremena sa Korinom (Šumaherovom ženom prim. aut.) od kada je Mihael doživeo tešku nesreću na skijanju. Ona je sjajna žena i svime upravlja u toj porodici. Korina nije očekivala da će to morati da radi, ali odjednom nije imala izbora. Ipak, to sjajno radi, verujem joj i ona veruje meni - poručio je Tod i onda dodao:

Zahvaljujući doktorima i saradnji Korine - koja je htela da preživi - Mihael i jeste preživeo, ali sa posledicama.

#Mihael Šumaher