AKTUELNO

Novakov naredni protivnik na US Openu, holandski teniser Talon Grikspur, na veoma zanimljiv i nesvakidašnji način došao je do ovog okršaja.

Holanđanin je imao velikih problema sa vizom prilikom dolaska u Ameriku, ali mu je Teniski savez ove zeljme izašao u susret, pa se tako po prvi put našao u glavnom žrebu nekog Gren Slem turnira.

Savladao je Jana Lenarda Štrufa u prvom kolu, a u noći između četvrtka i petka od 1 čas posle ponoći igraće protiv Novaka Đokovića.

- Stvarno je ludo. Biće veoma, veoma teško. Ovo je verovatno najveći izazov u ovom momentu – igrati protiv Novaka na betonu. Ali, sa druge strane, Artur Eš, najveći stadion na svetu. Zbog ovoga sam trenirao kao dete. Ovo sam sanjao. Biće teško, ali ću uživati - rekao je Grikspur.

Imao je velikih problema sa vizom prilikom dolaska na ovaj Gren Slem.

- Odgovor je bio 'Ne, nemoguće je'. Bilo je problema sa holandskom ambasadom zbog kovida. Jednostavno nije bilo vremena. Prošlog ponedeljka sam odlučio: ’Idem da treniram na šljaci“. Utorak i sredu sam trenirao na šljaci. U četvrtak sam dobio mejl od Teniskog saveza SAD, oni su to rešili... - dodao je on.

Tog dana, 121. igrač sveta je stigao u Njujork.

- Za mene je već bila pobeda što sam ovde - rekao je on.

Uprkos tome, Grikspur je napravio iznenađenje i savladao Jana Lenarda Štrufa posle pet setova i obezbedio duel sa Novakom Đokovićem.

- Poštujem što je toliko dugo u vrhu. Rafa i Rodžer su bili tu, a onda je došao on i uništio sve rekorde. Godinama je na nivou, legenda je igre. Biće teško, ali i veoma uzbudljivo - rekao je Grikspur.

#Novak Đoković