AKTUELNO

I pored toga što je Đoković najbolji teniser sveta, daleko više novca zarađuje Federer.

Srpski teniser Novak Đoković je najbolji teniser na planeti, ako osvoji US Open biće i zvanično najveći svih vremena, ali zapravo u prethodnih godinu dana nije zaradio novca kao neke njegove kolege.

Magazin "Forbs" je objavio listu najbolje plaćenih tenisera sveta za 2021. godinu, a Novak je tek četvrti!

Foto: Tanjug AP/Patrick Semansky

Đoković je ukupno zaradio 38 miliona američkih dolara, a zanimljivo je da je tek 8 miliona bilo od tenisa. Nagrade na turnirima bile su znatno manje nego inače, pa je Đoković zaradio manje nego što smo inače viđali, bez obzira što su mu pripala tri grend slema ove sezone.

Što se tiče spozorskih ugovora, oni su mu doneli 30 miliona evra, a trebalo bi da to bude još više u budućnosti jer je potpisao novi sporazum sa tehničkim sponzorom, odnosno ima sada i sponzora satova.

Daleko ispred Đokovića, na prvom mestu, nalazi se Rodžer Federer koji je zaradio 90,6 miliona dolara - iako je najveći deo godine bio van terena. Tako je od turnira profitirao tek 600 hiljada dolara, dok je samo od sponzorskih ugovora zaradio tri puta više od srpskog tenisera (90 miliona).

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Na drugom mestu najveće zarade je teniserka Naomi Osaka koja je ostvarila dobit od 60,1 miliona evra (55 od sponzora), a iza nje je Serena Vilijams sa 41,8 (40 od sponzora).

Na petom mestu liste koju je objavio "Forbs" je Nadal (27 miliona dolara), a potom slede Nišikori (26), Medvedev (13,9), Tim (8,9), Cicipas (8,1) i Barti (5,8).

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena, Alessandra Tarantino

Nije teško izračunati da sponzori njima daju mnogo više novca nego Đokoviću, iako je Srbin najbolji teniser sveta.

#Novak Đoković

#Rodžer Federer