AKTUELNO

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, odmah nakon što se oporavila od povrede, trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Lozani.

Španović, koja brani trofej u tom takmičenju, na svom prvom učešću ove sezone u Dijamantskoj ligi pobedila je skokom iz četvrte serije 6,79 cm.

Ona je osvojila maksimalnih osam bodova i obezbedila plasman u finale. Drugo mesto osvojila je Amerikanka Šakela Saunders sa 6,68m, dok je olimpijska šampionka Tijana Bartoleta sa rezultatom 6.65m zauzela treće mesto.

Pročitajte još: TEO LETI ZA LOS ANĐELES! Potpisao ugovor vredan 12,3 miliona dolara

-Zadovoljni smo pobedom i rezultatom, s obzirom da je ovo bio prvi Ivanin nastup posle povrede. Ivana je već u prvoj seriji imala peh, gde je prilikom odraza osetila blagi bol u stopalu zbog neodgovarajuće daske, a interesantno je da su se i sve ostale atletičarke požalile na dasku. Iz istog razloga Britanka Šara Proktor bila je primora da odustane od daljeg nastupa, dok je Ivana odmorila petu seriju - rekao je trener Goran Obradović.

Kako je naveo, Španović će imati preglede i uz dogovor sa doktorom biće doneta odluka da li će nastupiti na mitingu u Londonu u nedelju.

-Iz Lozane idemo direkno na miting u London, gde će Ivanu pregledati doktor Jovan Đurović i tamo ćemo zajedno odlučiti da li će nastupiti u Londonu. Najvažnije je da je Ivana obezbedila mesto na finalnom mitingu u Briselu - zaključio je Obradović.

#Ivana Španović

#Miting

#Pobeda

'