AKTUELNO

Novak Đoković je mogao da odmori i da do 21. grend slema dođe u Australiji, ali to onda ne bi bio on.

Novak Đoković će definitivno učestvovati na US Openu i pokušati da osvoji "kalendarski slem", odnosno četvrti grend slem trofej u 2021. godini!

Srpski teniser je na neslavan način, diskvalifikacijom, završio prethodno učešće na turniru u Njujorku, a bio je pod znakom pitanja posle povreda i emotivnog pražnjenja na Olimpijskim igrama. Ipak, uspeo je da se zaleči, tako da će biti prvi nosilac na žrebu idućeg petka.

Foto: Tanjug AP/Patrick Semansky

"Novak se oporavio, trenira naporno u Crnoj Gori i sprema se za US Open", poručio je selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki za "Sportski žurnal".

"Bilo bi sjajno da osvoji titulu u Njujorku i kompletira grend slem u ovoj godini. Verujem da će doći u Ameriku spreman i da će imati ogromnu motivaciju da se pokaže u najboljem svetlu", dodao je bivši srpski teniser koji je sa njim na jadranskom primorju.

Ova godina je bila veoma naporna za Novaka, osvojio je tri grend slema i izjednačio se sa Nadalom i Federerom, postao je teniser sa najviše nedelja na vrhu ATP liste, a sada je vreme i da se skine "blokada" US Open.

"Imao je dovoljno vremena da se oporavi posle Tokija i spremi se za Njujork. Ima još vremena do početka US Opena, mislim da je dotle biti još spremniji. On to najbolje ume, da se vrati kada je najteže, kada je bilo teško da se izdigne i da bude još jači. Verujem da će tako biti i ovoga puta", poručio je Troicki i dodao da su Zverev i Medvedev najveći rivali Đokoviću na putu ka 21. grend slemu.

Prethodno učešće Novaka Đokovića na US Openu završilo se diskvalifikacijom pošto je linijskog sudiju Lauru Klark pogodio lopticom, pa je tako propustio šansu da osvoji četvrti grend slem u Njujorku (2011, 2015. i 2018).

Šampion iz prošle sezone Dominik Tim se povukao zbog povrede, Rodžer Federer ide na operaciju, a Nadal još nije prelomio...

US Open počinje 30. avgusta i traje do 12. septembra.

#Novak Đoković