AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal je nedavno eliminisan u ranoj fazi ATP turnira u Vašingtonu, pa je potom otkazao učešće u Torontu i Sinsinatiju, a sada je pod znakom pitanja za US Open kao i Rodžer Federer.

Razlog su jaki bolovi u levom stopalu zbog kojih je hitno napustio SAD i otputovao kod svog doktora Anhela Ruiza Kotora kod koga ide kada "situacija nije dobra". Ono što nije dobro je da sve podseća na situaciju iz 2005. godine, kada mu je otkriven vrlo redak sindrom.

U pitanju je Miler-Vajsova bolest (ili sindrom) koja napada kosti stopala i izaziva jak bol pri svakom pokretu, prenosi specijalizovani španski portal "Puntodebreak".

U pitanju je degenerativna bolest koja predstavlja displaziju skafoidne kosti u stopalu, odnosno deformaciju kosti koja je locirana u središnjem delu stopala, navode oni. Bolest se teško otkriva u ranoj fazi, a sve dok pacijent hoda ili trči - situacija se samo pogoršava, pa može doći i do preloma kosti stopala.

Miler-Vajsova bolest je Nadalu otkrivena još 2005. godine, kada je bio još tinejdžer, ali je zahvaljujući doktorima uspeo da se oporavi iako se tada pričalo da mu preti i kraj karijere.

Ostaje da se vidi da li će sa Nadalom biti sve u redu ili mu sledi duga pauza...

Autor: