AKTUELNO

Poslednja grupa srpskih sportista doputovala je danas u Beograd. U 21 sat počeo je doček naroda kod čuvenog balkona.

Foto: Instagram.com/vesicg

Najveće ovacije od navijača dobili su vaterpostisti, 13 veličanstvenih, neponovljivih od kojih se, nažalost, sedmorica opraštaju od reprezentacije! Debitant Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Filip Filipović, neki od njih i po drugi put, ponovo sa zlatom, a tu je bio i vođa najbolje generacije ikada Dejan Savić! 

- Hvala Vam što nam dajete smisao, hvala Vam na podršci i molim Vas da još jednom pozdravimo ovih 50 veličanstvenih na balkonu! Ko je najbolji? - SRBIJA! Ko je najbolji? - SRBIJA! Ko je najbolji? - SRBIJA - poručio je prisutnima Filip Filipović

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Pre svih na balkon su izašli osvajači bronzanih medalja, tekvondistkinja Tijana Bogdanović, strelac Milenko Sebić, basketaši Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić (Dušan Domović Bulut opravdano odsutan), a za kraj i odbojkašice Srbije Ana Bjelica, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Maja Aleksić, Slađana Mirković, Silvija Popović, Mina Popović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Maja Ognjenović i za kraj general ove zlatne generacije Srbije Zoran Terzić!

Foto: Instagram.com/vesicg

Posle rvača, izašli su basketaši! Selektor Goran Vojkić i igrači Mihailo Vasić, Aleksa Ratkov i Dejan Majstorović, dok je poslat i pozdrav Dušanu Domoviću Bulutu koji je sa Olimpijskih igara otišao u SAD.

Foto: Jelena Kukuljica

Uz poruku "najveći Srbin među Gruzinima" prozvan je rvač Zurabi Datunašvili, a on se odmah obratio na srpskom sa: Hvala puno, živela Srbija. Stojan Dobrev selektor rvačke reprezentacije je izašao zatim.

Foto: Instagram.com/vesicg

Prvi na balkon izašao je Milenko Sebić. Za njim Dragan Donević, selektor streljačke reprezentacije Srbije. Odmah potom se na balkonu pojavila i Tijana Bogdanović kada je krenulo skandiranje "Tijana, Tijana!". Zatim i selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug Live

Program dočeka je i zvanično počeo, nabrojane su medalje Srbiju ali pozdravljeni i oni koji su bili blizu toga: Sonja Vasić, Jelena Bruks, Zorana Arunović, Ivana Španović i Novak Đoković.

Foto: Jelena Kukuljica

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović čeka da izađe na čuveni balkon, a društvo mu pravi porodica:

Sve je više ljudi ispred Skupštine grada, atmosfera je sve uzavrelija.

Prilikom ovog događaja obratila se Milica Mandić koja je osvojila zlato u Tokiju.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Za mene su ove igre bile posebne po mnogim stvarima, emocija i požrtvovanost svakog olimpijca je ipak ostavila najjači utisak. Hvala na hrabrosti, hvala na suzama kojih je bilo i biće. Hvala i na podršci. Ponosna sam što sam bila deo ovog tima, a na mlađima je da sada pokažu od čega su satkani i pokažu da su zaslužili grb koji nose. Hvala svim trenerima koji su radili sa nama - izjavila je Milica Mandić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio osvajače medalja na Olimpijskim igrama prilikom čega mu je Damir Mikec poklonio lutku maskote iz Tokija sa potpisima naših sportista.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Na Olimpijskim igrama je Srbiji prvu medalju doneo Damir Mikec, srebro u streljaštvu, a brzo zatim je stigle bronza Tijane Bogdanović. Tekvondo nam je doneo i zlato, preko Milice Mandić koja je Srbiji prva obezbedila najsjajnije odličje.

Basketaši su nakon bolnog poraza u polufinalu od Olimpijskog komiteta Rusije uspeli da osvoje bronzu protiv Belgije u meču za treće mesto, a jednu bronzu je "upucao" i Milenko Sebić.

Tradiciju medalja na Igrama iz rvanja nastavio je Zurab Datunašvili koji je preko repasaža stigao do bronze, da bi odbojkašice u polufinalu OI izgubile od selekcije SAD i potom preko Južne Koreje stigli do bronzanog odličja.

Jovana Preković je u jednom danu savladala šest rivalki i tako stigla do zlata na prilično furiozan način, da bi takmičenje završili vaterpolisti savladavši Grke u finalnom meču. Svi oni će danas biti na čuvenom balkonu gde će narod moći da ih pozdravi.

Foto: TV Pink Printscreen

U Beograd su poslednji doputovali vaterpolisti i karatistkinja Jovana Preković koji su poslednjih dana takmičenja u Tokiju stigli do najsjajnih odličja.

#Doček

#Olimpijske igre