AKTUELNO

Dobila sam veliku podršku od naših sportista i puno pozitivne kritike, rekla je za TV PINK bokserka Nina Radovanović.

Srpska bokserka Nina Radovanović učestvovala je na Olimpijskim igarama u Tokiju, gde je zaustavljena u četvrtfinalu od Ven Ksijao Huang iz Kineskog Tajpeha odlukom sudija 5:0.

Srpska bokserka je u sve tri runde bila ofanzivna, napadala, ali su sudije očigledno više cenile defanzivni stil Huang.

Nina Radovanović je prva bokserka predstavnica Srbije na Olimpijskim igrama i svakako najava boljih rezultata naših predstavnika u ovom sportu.

Radovanović je u jutarnjem programu televizije Pink rekla da joj je puno ljudi pružilo podršku i dodala da je javnost slabo upoznata sa bodovanjem u boksu.

„Sudije koje boduju donose svoj sud na osnovu viđenog, pa nekada ta opstrukcija borbe i izbegavanje borbe, može vrednovati. Bez obzira na intenzitet udarca koji plasira bokser, daje se bod, i u tom smislu sudije nisu uradile ništa spektakularno“, rekla je Radovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ono kako ona boksuje je stil koji će koristiti do kraja karijere, i dodaje da će ga samo unapređivati.

„Fali mi još malo adaptacije na izuzetno visoke protivnice. Meni je posebno bila nezgodna, jer nemam staž u Olimpijskim igrama“, rekla je Radovanović.

Kako kaže, uvek se ima negde stav da ako je neko svetski šampion da mu se daje prednost i da se podržava da on prođe.

„Kada sam došla kući bilo mi je krivo što je uništen olimpijski duh, energije koja vas pokreće, ali sam sa druge strane dobila veliku podršku od naših sportista i pozitivne kritike. Nadam se da će Pariz sve da anulira i da ćemo tamo biti svi zajedno“, rekla je Radovanović.

Autor:

#Nina Radovanović