AKTUELNO

Srpski rvač Zurab Datunašvili stigao je i u Srbiju doneo bronzu sa Olimpijskih igara u Tokiju!

Kada mu je bilo najteže u karijeri Srbija je pomogla Zurabu Datunašviliju, a on je odgovorio olimpijskom medaljom! Srpski rvač gruzijskog porekla doneo je bronzu svojoj novoj domovini pobedom nad Hrvatom Ivanom Huklekom, a sada je stigao u Beograd.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Dočekan je trubačima na aerodromu Nikola Tesla, a čim se pojavio okupljena masa je počela da mu skandira! Sjajni rvač se pojavio ogrnut srpskom trobojkom, sa osmehom od uva do uva.

Zagrlio se sa nekoliko najbližih saradnika, a onda pozirao i slikao se sa okupljenima koji su nosili majice sa njegovim likom. Trubači su svirali "Marš na Drinu", a navijači i Zurab su zajedno slavili.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Potom je otišao na konferenciju za štampu, gde je bilo reči kako o sjajnom uspehu U Tokiju, tako i o planovima za nastup na sledećim Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Slavlje se sa aerodroma preselilo u jedan poznati prestonički restoran. Baš kao i na aerodromu, tako su i u kafani Zuraba dočekali trubači.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Zurab Datunašvili je u Tokiju osvojio svoju prvu olimpijsku medalju na trećim OI na kojima je nastupao. Prethodna dva puta je to učinio pod zastavom Gruzije, ali je onda usled svađe sa tamošnjim predsednikom rvačkog saveza bio na pragu kraja karijere.

Srbija mu je dala priliku da stane pod našu zastavu i bori se, a on je posle osvajanja bronze jasno poručio da je Srbija njegova kuća.

#zurab datunašvili