AKTUELNO

Zurab Datunašvili vratio se iz Tokija sa bronzom oko vrata.

Sjajni srpski rvač Zurab Datunašvili doneo je Srbiji šestu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je u borbi za bronzu pobedio hrvatskog takmičara Ivana Hukleka.

Borac iz Tbilisija, koji od nedavno nastupa za reprezentaciju Srbije zbog sukoba sa Rvačkim savezom Gruzije, stigao je rano jutros u Beograd i na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla" obratio se medijima, ali na engleskom jeziku uz obećanje da će naučiti srpski do Pariza 2024. godine.

Foto: Printscreen YouTube/ Tanjug News Agency official

- Dobro sam, hvala... Dobar je osećaj, ovo je bio moj san. Znam dobro šta sam uradio tamo! - kazao je Zurab Datunašvili ogrnut srpskom zastavom.

- Plan do Pariza je da se osvoji zlato - kazao je kratko Datunašvili.

Foto: Printscreen YouTube/ Tanjug News Agency official

Na pitanje šta mu znači Srbija, Datunašvili je oduševio i potom dobio aplauze prisutnih...

- Sada je moj dom Srbija! - kazao je Datunašvili, pa potom i na srpskom izgovorio "Moja kuća je Srbija" zbog čega je posebno obradovao sve u konferencijskoj sali.

Njegovi treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković istakli su da Srbija ima još dosta dobrih rvača i da je na Olimpijskim igrama u borilačkim sportovima "uvek rat", a da se polako za Pariz sprema plan - ideja je da se donese još više medalja nego što je to bilo u Tokiju.

- Eto nas iz Pariza sa zlatom... - poručio je Trajković.

#zurab datunašvili