AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas kreće put Tokija.

Prvi reket sveta pred put u Japan održaće konferenciju za medije na Aerodromu "Nikola Tesla", a prenos možete pratiti uživo na našem sajtu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Idem na zlato", poručio je na početku obraćanja Novak Đoković pred odlazak u Tokio.

Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Spreman sam, odmoran da odigram najbolje što mogu. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imamo sa sreće da osovjim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato - rekao je Đoković.

Jedino što mi fali jeste to zlatno odličje sa OI. Spreman sam i inspirisan sam", rekao je prvi reket sveta.

Srpski teniser istakao je da nastup na Olimpijskim igrama poseban za svakog sportistu.

- OI je najveća sportska smotra i ne možete da doživite taj osećaj kao sportista nigde kao na OI. Prvo, predstavnik ste svoje zemlje. Drugo, takmičite se sa najboljim sportistima na svetu. Ono što OI razlikuje od ostalih takmičenja je činjenica da ste u olimpijskom selu sa sportistima iz svih zemalja i sportova i da imate mogucnost da delite vreme sa njima. To je čega se rado sećam sa OI. To je nezamenljiv osećaj koji mi je da podstrek za dalju karijeru - poručio je Đoković.

Najbolji teniser sveta osvrnuo se i na pripeme pred Tokio.

Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme, već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Ja sada imam više uloga u svom žiotu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i familiji kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, dobar sparing sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vreme i atmosfera koji su mi dali vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Što se tiče konkurencije na olimpijskom tuniru, Đoković je istakao da neće biti lako uprkos izostanku nekih tenisera.

- Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ali dosta njih je i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi. Treba doći do finala. Olimpijske igre nose pritisake, očikevinja i emocije. Drugačije je od ostalih turnira, ali trudiću se da tretiram OI kao bilo koji drugi turnir kako bih ostao usredsređen na cilj - zaključio je Đoković.

On je u Tokio ispraćren aplauzima uz himnu "Bože pravde", koju je pevao pred novinarima na aerodromu.

Osim u singlu, gde je veliki favorit, Đoković će pokušati i u dublu da osvoji medalju.

Olimpijske igre u Tokiju na programu su od 23. jula do 8. avgusta.

#Novak Đoković