AKTUELNO

Trener Novaka Đokovića i bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević je primljen u tenisku Kuću slavnih u Njuportu.

Goran Ivanišević ušao je u Kuću slavnih u okviru Klase 2020, zajedno sa penzionisanom španskom teniserkom Končitom Martinez.

U Kuću slavnih ga je uveo Džon Mekinro, koji je tokom ceremonije rekao da je Ivanišević bio jedini luđi teniser od njega.

Ivanišević je prvi hrvatski teniser u Kući slavnih, a priznanje mu je dodeljeno nekoliko dana nakon obeležavanja 20 godina od osvajanja Vimbldona, njegovog najvećeg trenutka u karijeri. Takpđe, trener Novaka Đokovića nedavno je sa Srbinom došao do Vimbldona, na kojem je Nole osvojio 20. grend slem titulu u karijeri.

Ivanišević je tri puta gubio finale turnira u Londonu pre osvajanja titule. Dva puta je poražen od Pita Samorasa, a jednom od Andrea Agasija. Titulu jue osvojio kada je na turnir došao uz specijalnu pozivnicu kao 125. teniser sveta pobedom u finalu nad Patrikom Rafterom.

Prvi pokušaj ulaska u Kuću slavnih Ivanišević je imao 2018. godine, kada je prvi put nominovan, a drugi godinu dana kasnije. Prošlogodišnja nominacija je pomerena zbog pandemije koronavirusa.

#Goran Ivanišević