AKTUELNO

Novak Đoković je šampion Vimbldona, a nakon pobede nad Mateom Beretinijem, susreo se sa vojvotkinjom od Kembridža.

Novak Đoković je šampion Vimbldona! Osojio je 20. grend slem u karijeri i šesti na Vimbldonu i izjednačio rekord Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju grend trofeja!

Foto: Tanjug AP/Steve Paston

Nakon pobede i uručenja trofeja svetski broj jedan se popeo na čuveni balkon gde je podigao pehar, a prethono se susreo sa vojvotkinjom od Kembridža koja je gledala finala Vimbldona.

- Drago mi je da se ponovo vidimo - rekla je vojvotkinja Novaku, na čemu joj se on zahvalio i džentlmenski uzvratio da je zadovoljstvo njegovo. U razgovoru sa Kejt Midlton se dotakao novih uslova na Vimbldonu zbog pandemije korona virusa, ali i dodao da se svi trude da izvuku maksimum iz situacije.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Kejt je poznata kao veliki ljubitelj tenisa i sama ga često igra, što Novak nije zaboravio da pita.

- Kako vama ide sa tenisom ovih dana"? - pitao je šampion Vimbldona.

- Malo teže. Svaki put kada se havtim za reket i počnem da igram, odjednom se oko mene stvore deca koja i sama hoće da igraju. Ali to je zaista sjajno - rekla je kroz smeh vojvotkinja kojoj se očigledno dopalo pitanje.

- To je prelepo - složio se Nole i zahvalio joj se što je gledala meč.

- Hvala vam što ste bili ovde. Sva najbolje vama i vašoj porodici - rekao je teniski as, a Kejt mu je uz širok osmeh poželela isto.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

"Pozdravite puno porodicu i sve najbolje."

Ne tako davno, nakon još jednog trijumfa na Vimbldonu, Nole se sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom u istoj toj prostoriji susreo sa vojvodom i vojvotkinjom od Kembridža a to prilikom su razmenili nekoliko rečenica o porodici i izazovima u odgajanju dece.

#Kejt Midlton | Kate Middleton

#Novak Đoković