AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas se borio u finalu Vimbldona protiv Matea Beretinija, a naravno da su navijači i ovoga puta iskoristili priliku da zablistaju.

Iako ima svakakvih poruka od strane fanova sa tribina, koji su nekako mnogo više naklonjeni Italijanu nego srpskom teniseru, ima i onih kojima je Novak najbolji.

Upravo je Đokovićev navijač jedna starija žena, moglo bi se reći i baka, koja u svojim rukama drži sliku golog Novaka.

To nije prošlo nezapaženo ni od strane glavne Tviter stranice londonskog grend slema koji su u najmanju ruku šokirali sve pratioce porukom:

- Trebaju nam ovakvi navijači! - stoji u opisu kratkog video zapisa na kojem se vidi baka koja drži sliku golog srpskog tenisera.

Međutim, to nije sve od administratora ove stranice koji su se odlučili za koga navijaju u ovom finalu Vimbldona, a za koga u finalu Evropskog prvenstva.

Vimbldon je odlučio da prenese transparent jednog mališana. U poruci ljudi koji vode zvanični nalog piše:

- Tenis = Italija; fudbal = Engleska - dok je na transparentu pisalo - Mateo for Wimbley, England for Wembley.

Zanimljivo je da je Vimbldon od svih poruka podrške odlučio da prenese baš ovu. Za večerašnji fudbalski meč na Vembliju je logično, ali za ovaj, koji je u toku, očekivalo se bar malo neutralnosti jer se ipak radi o zvaničnoj stranici Vimbldona.

Ukoliko Novak danas trijumfuje, to će biti njegov 20. grend slem turnir čime će se izjednačiti sa Federerom i Nadalom po broju osvojenih trofeja na svih pet grend slemova.

#Novak Đoković