AKTUELNO

Najbolji španski teniser propustio je ovogodišnji Vimbldon, kako bi napunio baterije za nastavak sezone. I dok Novak Đoković juriša ka 20. Grend slem tituli, a Rodžer Federer pakuje kofere posle sramne eliminacije, Nadal uživa u svojoj novoj jahti.

Nadal je kupio 24 metara dugu jahtu "Great white". Jahta je ultramoderna, dinamična i elegantna, a dizajnirana je i proizvedena u Poljskoj. Ima dva motora od 1.200 konjskih snaga koji je pokreću do maksimalne brzine od 23 čvora. Duga je 24,4 metra.

Nova jahta ima veliku spavaću sobu, dnevni boravak i terasu. Jedna od najspektakularnijih karakteristika na brodu je glavni paket koji se može postaviti u pramčanom delu glavne palube. Sa bračnim krevetom okrenutim prema pramčanoj terasi, kupatilom sa tušem, garderobom i stolom, apartman se kupa u suncu sa staklenim prozorima.

Glavni salon otvara se široko na obilnom krmenom kokpitu za kombinovanje unutrašnjeg prostora za ručavanje jahte i prostora za opuštanje na otvorenom, gde je na raspolaganju više mesta za sedenje, zajedno sa mokrim šankom.

Cena ove jahte kreće se oko pet miliona evra! Španac se ujedno rešio "Betovena", jahte koju je prethodno držao.