AKTUELNO

Novak Đoković je još jednom pokazao da je drugačiji od ostalih tenisera na ATP turu.

On je nakon pobede nad Kevinom Andersonom u drugom kolu Vimbldona prisustvovao obaveznoj konferenciji za medije. Srbin je u odličnoj formi, ali u još boljem raspoloženju dočekao turnir u Londonu.

Bio je na raspolaganju medijima, te je konferencija potrajala malo duže od predviđenih 15 minuta i to na insistiranje srpskog tenisera.

Novak je primetio da su pojedini predstavnici "sedme sile" nezadovoljni činjenicom da nisu imali priliku da mu postave pitanje, te je naš teniser tražio dozvolu od organizatora da se konferencija produži.

Čuveni Ubaldo Skanagata dobio je priliku da najavi finale kroz online konferenciju. Izneo je Novaku očekivanja kladionica, koje su već rezervisale Đokoviću mesto u finalu, a opcije za rivala su Federer i Beretini.

- Pa, Ubaldo, ja bih ti dozvolio da praviš predikcije, ukoliko sam ja u tom finalu. Ostaće na tome, našalio se Novak.

Bilo je opet reči i o klizanju, Novak je potvrdio da je njegova kretnja uzrok toga, uz podsećanje da dve godine nije igrao na travi, jer je 2020. otkazan Vimbldon zbog pandemije koronavirusa.

- Kako statistika kaže, jedan sam od bržih na turu, sama brzina je nekada kontraproduktivna na travi. Dinamični prvi korak je previše dinamičan, pa se okliznem. Tereni nisu problem, ovo su najbolji travnati tereni na svetu. Ovlažila je i kiša teren, ali nisam igrao dve godine na travi, došao sam posle nekoliko meseci na šljaci. Ne želim da padam, to je rizik, ali eto, za sada je sve dobro. Dok padam i pobeđujem, nije lošež, rekao je Novak.

#Novak Đoković