AKTUELNO

Najbolji teniser sveta na terenu u ponedeljak, prvi protivnik biće mu Englez Džek Drejper

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je 19 grend slem trofeja, a priliku da uzme jubilarni 20. imaće na svom omiljenom turniru u Vimbldonu koji počinje u ponedeljak. Žreb je bio naklonjen Noletu i teško je predvideti ko bi mogao da ugrozi Srbina da osvoji svoj šesti trofej u Londonu.

Novak Đoković na teren Vimbldona izlazi u ponedeljak, kada će odmeriti snage sa domaćim teniserom Džekom Drejperom, momkom od 19 godina, koji trenutno zauzima 250. mesto na ATP listi. Nole će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Kevina Andersona i Marsela Tomasa Bariosa Vere, gde je visoki Južnoafrikanac apsolutni favorit. Dalje, Novaku bi prema projekciji žreba i rejtingu rivali trebalo da budu Alehandro Davidovič Fokina ili Andreas Sepi, Gael Monfis, dok bi u četvrtfinalu trebalo da ga čeka Andrej Rubljev. Voljom žreba, u polufinalu Vimbldona, mogli bismo da gledamo reprizu finala sa Rolan Garosa, duel Đokovića i Cicipasa. U finalu... Pitanje. U drugom delu kostura su Danil Medvedev, Rodžer Federer, Mateo Beretini...

Novak Đoković bio je najbolji u Vimbldonu 2011, 2014, 2015, 2018. i 2019. godine, a prošlog leta grend slem u Londonu nije igran, zbog pandemije koronavirusa.

Autor: