AKTUELNO

Novak od 2011. do danas osvojio više grend slemova, mastersa i proveo više vremena na čelu ATP liste nego Španac i Švajcarac zajedno.

Niko nikad kao Nole! Debata o najboljem teniseru svih vremena uvek se vodi u pravcu Federer-Nadal-Đoković. Razumljivo, jer su oni postigli najviše u belom sportu, ali ako uporedimo Đokovićeve rezultate u proteklih deset godina sa učinkom Španca i Švajcarca, jasno je da postoji samo jedan, jedini i pravi "goat" (najbolji svih vremena). Novak Đoković!

Od 2011. godine Srbin je osvojio 18 (od ukupno 19) grend slemova, 31 masters, četiri završna turnira najboljih osam tenisera u sezoni (ATP finale) i započeo 325. nedelju na ATP liste. Brojke od kojih se vrti u glavi. Nadal i Švajcarac u tom periodu zajedno su osvojili 15 grend slemova, 28 masters titula, jednu titulu završnog ATP turnira u godini i proveli ukupno 132 nedelje na ATP listi.

2011-2021.

Novak Đoković: 18 grend slemova, 31 masters, 325 nedelja na vrhu ATP liste Federer/Nadal: 15 grend slemova, 28 mastersa, 132 nedelje na vrhu ATP liste

Zato slobodno možemo reći: ovo nije era velike trojke, već isključiva dominacija Srbina. U međusobnom skoru Novak vodi protiv Španca sa 30:28, a protiv Rodžera 27:23. Pametnom dovoljno da zaključi kome treba dodeliti titulu najboljeg u istoriji.

Međutim, ko gubi, ima pravo da se ljuti. Nedavno je Federer izjavio kako mu grend slemovi nisu bitni, a upravo je on rekorder sa 20 osvojenih. Samo je pokazao da i te kako strahuje da ga Nole već krajem sezone ne prestigne.

- Čini se da su danas samo važni slemovi. To mi se ne dopada, jer cele godine igramo ATP turnire. Ja sam samo želeo da prestignem Pita Samprasa. Sve što je došlo posle toga, bilo je bonus - rekao je on.

Autor:

#Novak Đoković