AKTUELNO

Za samo tri meseca otkako je pokrenut kik boks turnir "Arena Friday Night Fights" dostigao je regionalnu slavu, ali se za njega pročulo i mnogo šire, u celoj Evropi i svetu.

U petak, 11. juna, na programu je treće izdanje u Kovilovo Resortu nadomak Beograda. Tim povodom na istoj lokaciji održano je merenje boraca koje je direktno prenošeno na kanalima Arena sporta, a i sam spektakl će ljubitelji borilačkih veština moći da gledaju na istim kanalima u Srbiji, ali i širom sveta na aplikaciji ONE Championship i putem kanala O2 koji pokriva Češku i Slovačku.

Foto: Promo

Meč večeri u delu programa pod nazivom “Ladies Kickboxing Night” biće megdan između naše Teodore Manić i Italijanke Kristine Karuzo koje će se boriti za titulu prvaka sveta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg. Posle mrkih pogleda, ali i srdačnog pozdrava nakon vaganja, Teodora je za medije kratko poručila:

Verujem da ću se okititi pojasom prvaka sveta!

Karuzo je takođe bila konkretna.

Velika mi je čast što sam ovde i što ću braniti titulu protiv jednog od mojih omiljenih boraca - Teodore Manić.

Zoran Panjković, direktor programa TV Arena sport, kaže da on sa direktorom Nebojšom Žugićem i ostalim zaposlenim na Areni svesrdno podržava “Arena Friday Night Fights 3”.

Foto: Promo

Zadovoljstvo je biti deo ovog spektakla, Lige šampiona u kik boksu. Na našem kanalu Arena Fight nastavićemo da pratimo borilačke veštine. Pokazaćemo da je kik boks i ženskog roda.

Drugi deo spektakla “Road to One” sastoji iz kvalifikacionog, piramidalnog turnira u superteškoj kategoriji za muškarce u kome učestvuju četiri borca iz četiri zemlje regiona: Miroslav Vujović (Crna Gora), Anto Širić (Hrvatska), Aleksandar Dimovski (Severna Makedonija) i naš Nikola Filipović, aktuelni prvak Evrope i sveta iz Srbije. Pobednik turnira overava prolaz na završni turnir osmorice najboljih evropskih superteškaša koji će biti održan u drugom delu godine.

Kik boks postaje olimpijski sport!

U Kovilovu je i predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKO Europe, Ištvan Kiralji. Specijalni gost turnira će biti Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Grand Prix. Bejker je odmah posle merenja borcima i organizatorima saopštio sjajnu vest koju su dugo čekali. - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta jednoglasno je doneo odluku da predloži kik boks za prijem u punopravno članstvo na sledećoj Skupštini MOK - rekao je Bejker, a u sali se prolomio gromki aplauz. Potom je tim povodom otvoren i šampanjac.

Foto: Promo

PLAN BORBI

 (+94 kg, 3x3, polufinale 1)

Aleksandar Dimovski (Makedonija) - Nikola Filipović (Srbija)

(+94 kg, 3x3, polufinale 2)

Anto Sirić (Hrvatska) - Miroslav Vujović (Crna Gora)

(-50 kg, 4x3, WAKO PRO titula prvaka Srbije)

Sara Zećiri (Srbija) - Maja Ostojić (Srbija)

(-60 kg, 3x3)

Karmela Makelja (Hrvatska) - Milana Bjelogrlić (Srbija)

(-70 kg, 3x3)

Dajenka Meijer (Holandija) - Aleksandra Krstić (Srbija)

(-61 kg, 3x3)

Lucija Mudrohova (Češka) - Sarel de Jong (Holandija)

(-65 kg, 5x3, WAKO PRO titula prvaka sveta)

Teodora Manić (Srbija) - Kristina Karuzo (Italija)

(-71 kg, 3x3)

Vinisijus Bereta (Brazil) - Jovan Nikolić (Srbija)

(-84 kg, 3x3)

Mesud Selimović (BiH) - Boban Ilioski (Makedonija)

(-79 kg, 3x3)

Žiga Pečnik (Slovenija) - Nikola Todorović (Srbija)

(-86 kg,3x3)

Olivije Ros (Kanada) - Aleksandar Menković (Srbija)

(+94 kg, 3x3)

Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2