AKTUELNO

Italijan Mateo Beretini postao je predmet zanimanja sedme sile na Gren Slemu u Parzu nakon što je legendarni Boris Beker izjavio kako je favorit protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu Roland Garrosa u meču koji će se igrati sutra navečer.

Italijan je ni kriv ni dužan upao među osam najboljih u Parizu jer je Rodžer Federer zbog povrede odlučio da se povuče sa turnira.. Zanimljivo, upravo je Švajcarac idol 25-godišnjem Italijanu.

"Protiv Rodžera sam igrao prvi put 2015. godine. Bio sam toliko nervozan da mi se ruka tresla. Preznojio sam se i pre početka meča, ali to je sjajna uspomena za mene", kazao je.

Italijan, koji je deveti igrač sveta, odmarao je u osmini finala i to je njegova prednost u odnosu na Đokovića, koji je juče odigrao pet setova protiv Lorenza Musettija.

Rekao bih da je Beretni u prednosti. Imao je slobodan dan u odnosu na Novaka, a i ranije nije imao teške mečeve. Gledao sam Đokovića protiv Musetija i video sam da ga se može pobediti", rekao je Boris Beker.

Beretini je poznat po snažnom servisu i forhendu, a adut mu je agresija. Izbegava duge razmene i zbog toga su ga usporedili s Del Potrom, piše Index.hr.

Pre dve godine upao je među deset najboljih na svetu, ali za mnoge nije ispunio velika očekivanja. Brojni stručnjaci kažu da mu mentalna snaga nije jača strana i loše se snalazi pod pritiskom.

Italijan je trenutno u vezi s Ajlom Tomljanović, hrvatskom teniserkom koja nastupa za Australiju.

#Novak Đoković

#Tenis

#rival