AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal kaže da nije ispratio dramatičan meč koji je Novak Đoković igrao protiv Lorenca Musetija u pet setova.

Novak je u ponedeljak igrao osminu finala protiv 19-godišnjeg Italijana koji je dobio prva dva seta i umalo šokirao ceo teniski svet.

Već u trećem setu kad mu je malo ponestalo snage Đoković je počeo da pogađa, podigao je energiju i za četrdesetak minuta izjednačio na 2:2 u setovima.

Nadal, koji je u ponedeljak uveče lagano završio posao sa još jednim Italijanom, Janikom Sinerom, kaže da nije gledao meč Đokovića i Musetija, dok je čekao na svoj red.

- Nisam mogao da vidim mnogo od Đokovićevog meča jer sam igrao ‘Ne ljuti se, čoveče’. Ispratio sam samo od 4:4 u drugom setu dok Museti nije dobio taj-brejk - rekao je Nadal posle meča sa Sinerom.

Đoković je na kraju dobio sa 6:7 (7), 6:7 (2), 6:1, 6:0 i 4:0, jer je Museti u petom setu predao meč zbog povrede. Siner je Nadalu pravio probleme samo u prvom setu.

- Izašao sam na kraj sa vrlo teškim protivnikom u tri seta i Švacrman koji sada dolazi je takođe vrlo komplikovan. Uvek je tako sa Dijegom. Izađe s posebnom motivacijom posle jednog vremena kada mu nije bilo lako - kaže Nadal posle trijumfa 7:5, 6:3, 6:0.

Rafa se na konferenciji požalio i na svetla na Rolan Garosu.

- Ne znam zašto ih pale tako rano, smetala su mi. Pitao sam sudiju i rekao mi je da su zbog televizije. Pre smo igrali mečeve do devet sati uveče, bez da su palili svetla i mečevi su takođe bili na televiziji - dodao je Nadal.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal