AKTUELNO

Nastavak opremanja školskih sala i terena širom Srbije!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru redovnih obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, danas je posetio beogradsku opštinu Grocka i Osnovnu školu „Mića Stojković” u Umčarima i tom prilikom se družio sa mladim rukometašicama Rukometnog kluba „Umčari”, koje su aktuelne školske republičke prvakinje.

Foto: foto: Mos

Mlade nade srpskog rukometa i sve učenike ove škole ministar je obradovao novim loptama, kompletima sportske opreme i rekvizitima za školski sport - golovima, mrežama, koševima.

Foto: foto: Mos

Ministra su dobrodoslicu poželeli i direktor škole Vladimir Bokić i Aleksandar Rajkovic clan veca GO Grocka za obrazovanje.

Foto: foto: Mos

„Danas smo se družili sa aktuelnim školskim državnim šampionkama u rukometu i razgovarali o sportskom uspehu koji su postigle, ali i o planovima za narednu godinu, kako bi nastavile da nižu pobede. Posebnost koju jedino školski sport ima je da sve uspehe, ali i poraze, delite sa svojim drugarima iz klupe i školskog dvorišta, i na taj način pored fizičke aktivnosti dodatno jačate drugarstvo, a te vrednosti i navike vam ostaju kao najveći društveni kapital kroz ceo život. Pored zapaženih sportskih rezultata, učenici su osnovali i zadrugu za proizvodnju voća i povrća i na taj način pokazali odnos prema sportu, jedinstvu i prirodi koji je za primer svima nama. Verujem da će sa svojim uspesima i odličnim idejama nastaviti i ubuduće, a Ministarstvo omladine i sporta je tu kao podrška, na koju uvek mogu računati”, izjavio je ministar Udovičić.

Autor:

#Vanja Udovičić