AKTUELNO

Često osporavani Mats Vilander, koji je svojevremeno bio svetski broj 1, ima novi kontroverzan stav.

Stručni konsultant na Eurosportu Mats Vilander ima neverovatnu teoriju za meč osmine finala koji su odigrali Novak Đoković i Lorenco Muzeti! Nekadašnji teniser tvrdi da je Đoković testirao današnjeg rivala, proveravajući koji su njegovi limiti...

On je kao jedan od najbitnijih detalja meča izdvojio nervozu najboljeg tenisera sveta u uvodnim gemovima, a zatim dodao i da je Novak bio neaktivan kako bi proverio kvalitet rivala.

Mats Vilander nije baš poznat kao najveći navijač Novaka Đokovića, čoveka koji osvaja nestvarne poene, a sada je ponovo šokirao izjavom.

''Možda je Novak bio malo nervozan. Igrao je protiv mladog igrača, nije želeo da izgubi. Zato je bio pasivniji. Mislim da je samo testirao protivnika, da proveri kakav će rezultat biti ako bude pasivan. Ali, na kraju je prošao..''

Šveđanin, koji je osvojio sedam grend slem titula u karijeri, bio je prepun reči hvale za mladog italijanskog tenisera.

''Igrao je fantastičan bekhend, podsećao je na Dominika Tima. On je raznovrstan igrač, može da igra i dobar forhend. Dobro je što ima toliko različitih oružja, ali šteta zbog predaje i povrede. Znate kako je ona nastala? Zbog trčanja, morao je mnogo da trči u prva dva seta'', rekao je Vilander o Đokovićevom rivalu.

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu biće Mateo Beretini, kom je Rodžer Federer još juče predao meč. Pobednik tog susreta verovatno će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala, ''kralja šljake'' u Parizu.

#Novak Đoković