AKTUELNO

Novak Đoković igrao je meč drugog kola Rolan Garosa protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u drugom kolu Rolan Garosa Urugvajca Pabla Kuevasa rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:4) i plasirao se u treće kolo turnira. 

Najbolji teniser sveta dobro je počeo pariski grend slem, pošto je ubedljivo sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:2 pobedio Amerikanca Tenisa Sandrgena.

Novak je bio veliki favorit protiv iskusnog 35-godišnjaka koji je specijalista za šljaku. Do sada je osvojio šest titula u karijeri i svaku na najsporijoj podlozi.

Pobednik meča igra protiv boljeg iz duela Džejms Dakvort (Australija) - Ričardas Berankis (Litvanija).

UŽIVO:

TREĆI SET:

6:4 - KRAJ! Lako je Nole pregazio Urugvajca u poslednjem gemu i obezbedio plasman u treće kolo.

5:4 - Deluje da je Nole odigrao gem samo zato što je morao. Sačuvao je snagu za ono što sledi, a to je servis za plasman u treće kolo.

5:3 - Srbin je na gem od pobede!

4:3 - Ne predaje se Pablo. Smanjio je na 4:3 i još uvek odoleva, ali računica je jasna - najbolji na svetu mora samo da čuva svoj servis i to će ga ubrzo dovesti do pobede.

4:2 - Konačno je Đoković dobio gem a da Kuevas nije imao priliku za brejk. To se dešavalo u prethodna dva servis gema srpskog igrača. Novaka sada dva gema dele od pobede.

3:2 - Ubedljiv je bio Urugvajac. Lako je dobio gem i prvom teniseru sveta rivalu nije dozvolio da osvoji poen.

3:1 - Crta Nole po terenu. Istina, imao je i u ovom gemu Urugvajac dve prilike za brejk, no Srbin se ponovo izvukao i zadržao prednost brejka.

2:1 - Kuevas je uspeo da dobije prvi gem u trećem setu - uradio je to veoma brzo, pošto je Đoković osvojio samo jedan poen.

2:0 - Pokušao je da zapreti Kuevas došao do 15:30, potom i do dve brejk lopte, ali nije uspeo da vrati izgubljeno, pa je Novak potvrdio brejk.

1:0 - Idealan početak trećeg, nadamo se i odlučujućeg seta. Đoković je došao do brejka i veoma je blizu pobede.

DRUGI SET:

6:2 - Ubedljio je Srbin dobio drugi set i sada mu jedan nedostaje da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

5:2 - Uspeo je Kuevas da produži drugi set bat za još jedan gem. Đoković u narednom servira da povede 2:0.

5:1 - Iz gema u gem Nole je sve bolji. Rešen je da meč završi što pre i poslednja dva gema je dobio sa nulom, tako da je u seriji od osam vezanih poena.

4:1 - Pleše po terenu Srbin u ovim trenucima, došao je do još jednog brejka i blizu je osvajanja drugog seta - do gema je došao tako što Kuevas nije osvojio nijedan poen.

3:1 - Nedozvoljava najbolji teniser sveta Pablu da mu zapreti na servis u drugom setu. Naš as je dobio još jedan lak gem u kome je protivniku prepustio jedan poen.

2:1 - Odbija da se preda 92. igrač sveta. Upisao se na semaforu u drugom setu, ali ako Nole bude do kraja čuvao svoj servist ubrzo će biti 2:0.

2:0 - Sjajno igra Novak u ovim momentima. Ekspresno je potvrdio brejk i sigurnom igrom hita ka trećem kolu.

1:0 - Idealan početak drugog seta za Đokovića. Srpski as je odmah napravio brejk i deluje da će se Kuevas posle svega teško vratiti.

PRVI SET:

6:3 - Bilo je malo problema, ali se dobro završilo. Kuevas je imao 0:40, no to mu nije bilo dovoljno da napravi brej, te je Nole rešio prvi set u svoju korist.

5:3 - Ubacio je Đoković u veću brzinu i to mu je odmah dalo rezultat. Uspeo je da napravi brejk, drugi u ovom delu meča i sada ga očekuje serviranje za set.

4:3 - Lako i brzo je Novak dobio sedmi gem prvog seta. Na nuli je ostavio rivala i možda je naredni gem idealna prilika da se oduzme servis protivnika.

3:3 - Uspeo je Urugvajac da se izvuče iz neprijatne situacije. Igralo se na razliku, ali ono što je najbitnije za njega nije dozvolio Đokoviću nijednu brejk priliku.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

3:2 - Deluje da je Beograđanin pronašao pravi ritam i sada je on taj koji se uglavnom pita za poene. Kuevas je kao i prvom gemu osvojio samo jedan poen u servis gemu Srbina. Do njega je došao sjajnog forhend dijagonalom.

2:2 - To je Novak - najjači kad najviše treba. Odmah je vratio izgubljeno. Podigrao je nivo igre i naterao iskusnog 35-godišnjaka na greške.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

1:2 - Nije dobro! Loš gem za Đokovića, iskoristio je to Kuevas i napravio brejk. Mnogo grešaka u ovom gemu viđeno je od strane svetskog broja jedan.

1:1 - Lako je prvi gem na meču u kome je servirao dobio i 92. igrač sveta. Dozvolio je Đokoviću samo jedan poen.

1:0 - Odlično je počeo meč najbolji teniser sveta. Osvojio je prvi gem bez izgubljenog poena, a publika na "Suzan Lengle" stadionu mogla je da vidi raznovrsnu igru Novaka - bilo je tu i drop šotova i asova.

#Novak Đoković