AKTUELNO

Tema sastanka bila je uticaj pandemije na sport i mlade u Meksiku i Srbiji.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država NJ. E. Кarlosom Feliksom i tom prilikom razgovarao o intenziviranju saradnje i razmeni iskustava u oblastima omladine i sporta.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Udovičić je u ime Ministarstva omladine i sporta izrazio najdublje saučešće ambasadoru Feliksu povodom nesreće u metrou u Meksiko Sitiju prethodne nedelje, u kojoj je tragično nastradalo više osoba.

Teme sastanka bile su uticaj pandemije na sport i mlade u Meksiku i Srbiji i sve aktivnosti za ublažavanje negativnih posledica koje su Vlade dveju država preuzimale u prethodnom periodu.

Sagovornici su se složili da su intenziviranje saradnje u oblasti sporta i sportskog turizma, kao i razmena primera dobre prakse u okviru omladinskog preduzetništva i volonterizma zajednički cilj.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tokom konstruktivnog razgovora ambasador Feliks i ministar Udovičić iskazali su obostranu spremnost da se duga tradicija prijateljskih bilateralnih odnosa dodatno ojača u budućnosti kroz institucionalno povezivanje sektora omladine i sporta dveju zemalja.

#Karlos Feliks

#Vanja Udovičić